Tīmeklī atklāts Tesla Motors otrs modelis - 772 ZS spēcīgais krosovers

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tesla Motors

Amerikāņu kompānija Tesla Motors tiem klientiem, kas veikuši gaidāmā Model X iepriekšējo pasūtīšanu, devuši piekļuvi interneta vietnei, kur iespējams sakonfigurēt sev tīkamāko šā elektriskā krosovera versiju. Virtuālajā konfigurēšanas studijā tad attiecīgi arī aplūkojams 772 zirgspēkus spēcīgais Model X visā savā godībā. Pie tam novērtējams ir ne tikai ārējais izskats, jo tīmeklī uzskaitīti arī krosovera tehniskie raksturlielumi un cenas.

Šobrīd konfigurēšanai tiek piedāvāta tikai īpašā Tesla Model X Signature modifikācija, kas pārdošanā nonāks pirmā. Šim auto ir divi elektromotori - priekšējais attīsta 262 ZS un piedzen priekšējos riteņus, savukārt aizmugurējā elektromotora jauda ir pielīdzināma 510 zirgspēkiem. Motoru darbināšanai kalpo bateriju bloks, kura enerģijas ietilpība ir 90 kilovatstundas, vēsta Motor.ru.

Ieskrējienu no nulles līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā Tesla Model X spēj paveikt 3,8 sekundēs, savukārt maksimālais ātrums ir 250 km/h. Gaitas rezerve ar vienu uzlādes reizi sasniedz 386 kilometrus.

Foto: Tesla Motors

Signature modelis jau standartā būs labi aprīkots. Tam būs inteliģenta pneimopiekare, kura spēs atcerēties iestatījumus, par pamatu ņemot GPS datus, proti, atrašanās vietu. Tāpat auto būšot īpaši progresīva audiosistēma, otrā sēdekļu rinda ar atsevišķi bīdāmiem un regulējamiem sēdekļiem, grīdā ielokāmi trešās rindas sēdekļi, automātiskās parkošanās sistēma, kā arī sēdekļu ventilēšana un apsilde.

Kā papildopcijas Model X Signature pircējs cita starpā saņems iespēju iegādāties piekabes āķi, pie kura stiprināt līdz pat 2,3 tonnas smagu piekabi, apsildāmu stūri, kā arī Ludicrous Mode braukšanas režīmu (Smieklīgais režīms), kurš par 10 tūkstošiem ASV dolāru standarta sprinta laiku saīsina līdz 3,2 sekundēm.

Tesla Model X Signature cena ASV būs 132 līdz 144 tūkstoši dolāru. Lai auto varētu iegādāties, tā kārotājiem bija pieteikšanās brīdī jāveic pirmā iemaksa 40 tūkstošu apmērā jeb astoņas reizes vairāk nekā tad, ja plānots iegādāties parasto Model X. Tas, pēc kompānijas teiktā, līdzvērtīgā aprīkojumā maksās par apmēram 25 tūkstošiem mazāk nekā Signature izpildījuma Model X.

b]

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu