Kia Sportage jaunā izskatā un izpildījumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Lai arī līdz lielajai pirmizrādei vēl jāpagaida pāris nedēļas, jaunās Kia Sportage ārējais izskats, kā arī interjers vairs nav noslēpums. Tāpat dienvidkorejiešu zīmols atklājis arī potenciālajiem pircējiem svarīgākos tehniskos raksturlielumus.

Salīdzinājumā ar priekšgājēju jaunā Sportage ir par 40 milimetriem garāka, un tagad attālums starp bamperiem ir 4480 milimetru. Riteņu bāze vienlaicīgi ir pastiepta par 30 mm un tagad ir 2670 mm, savukārt jumta augstums ir palicis nemainīgs - 1635 mm.

Priekšējā virsbūves pārkare ir par 20 milimetriem garāka, savukārt aizmugurējā ir samazināta par 10 mm. Bagāžnieka tilpums standarta konfigurācijā ir pieaudzis no 465 līdz 503 litriem, degvielas tvertnē tagad var iepildīt 62 litrus (iepriekš 58), bet aerodinamiskās pretestības koeficients, pateicoties jauniem bamperiem, ir samazināts no 0,35 līdz 0,33, raksta Motor.ru.

Jaunās Kia Sportage motoru gammā ietilpst 1,6, 1,7 un 2 litru motori.

1,6 litru benzīnnieks atmosfēriskajā versijā attīsta 132 ZS un 161 Nm, un pieejams tikai kombinācijā ar priekšpiedziņu un sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. 1,6 litru turbo motora jauda ir 177 ZS, bet griezes moments sasniedz 265 Nm, un šā spēka agregāta komplektēšanas iespējas ir krietni vien plašākas. Tas pieejams gan ar 6 pakāpju manuālo, gan 7 pakāpju divsajūgu automātisko pārnesumkārbu. Manuālajai transmisijai var izvēlēties gan priekšējās, gan abu asu piedziņu, savukārt ar 7 DCT pārnesumkārbu apgādātam auto noteikti būs AWD sistēma.

Dīzeļdzinēju saimē mazākais motors ir 1,7 litru agregāts ar 115 ZS un 280 Nm. Līdzīgi kā atmosfēriskais benzīnnieks, arī šis motors pieejams tikai kombinācijā ar manuālo transmisiju un priekšpiedziņu. Pārējās divas motorizācijas opcijas ir 2 litru dīzeļdzinēji ar 136 ZS/373 Nm un 185 ZS/400 Nm. Gan mazāk jaudīgā, gan jaudīgākā šā motora modifikācija iespējama ar 6 pakāpju automātisko vai manuālo transmisiju. Pie kam manuālajām versijām iespējama gan priekšpiedziņa, gan pilnpiedziņa, savukārt automāts nāks komplektā tikai ar abu asu piedziņas sistēmu.

Krosoveram ir sagatavota jauna informatīvi izklaidējoša sistēma ar sešu vai astoņu collu skārienekrānu. Standarta aprīkojumā tiks iekļauta 160 vatu audiosistēma ar sešiem skaļruņiem, bet par papildu samaksu Sportage varēs aprīkot ar 320 vatu sistēmu no JBL. Tai būs jau astoņi skaļruņi.

Tāpat kā citi šīs klases auto, arī Sportage iegūs pilnu elektronisko atbalsta sistēmu klāstu.

Citiem vārdiem, automobilim būs pieejama ārkārtas automātiskās bremzēšanas sistēma, joslu maiņas asistents, aklo zonu uzraugs, kā arī sensori, kuri palīdzēs droši izbraukt no stāvvietas atpakaļgaitā.

Nobeigumā var atzīmēt, ka Sportage pirmo reizi iegūs sportiskāku GT Line aprīkojuma līmeni (attēlā). Tas būs savietojams ar 177 zirgspēkus spēcīgo benzīna motoru un no standarta modeļiem atšķirsies ar citādākiem balstiekārtas regulējumiem, gaismas diožu pretmiglas lukturiem, aerodinamisko difuzoru aizmugurē, diviem izpūtēja uzgaļiem, kā arī īpašiem 19 collu riteņu diskiem.

Pārdošanā Eiropā jaunā Kia Sportage nonāks 2016.gada pirmajā ceturksnī.

Foto: Kia
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu