Pirmais attēls: Mazda parāda ielas sporta auto prototipu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

Oktobra pašās beigās, kad durvis vērs Tokijas automobiļu izstāde, Mazda prezentēs jaunu ielas sporta auto ar rotormotoru. Tiesa, pagaidām tas gan būs tikai konceptauto, taču ļoti liela ir varbūtība, ka japāņi gatavo RX8 pēcteci. Vai varbūt tiek gatavots arī jauns RX-7?

Vēloties saglabāt intrigu līdz pat pēdējam brīdim, Mazda pagaidām par konceptuālo ielas sporta auto izsakās visai noslēpumaini. Kompānija lieto atsauces uz klasisko šā zīmola ielas sporta auto virsbūves dizaina īpatnībām un proporcijām, kam piešķirtas jaunas vēsmas, kā arī uzsver, ka mašīna pilnībā atbildīs Tokijas motoršova stenda sauklim «Paātrināties sapņu virzienā».

Mazda Cosmo Sport 110S
Mazda Cosmo Sport 110S Foto: Mazda

Lai arī nekādas konkrētas informācijas par Mazda sporta auto nav, britu Autocar ir pārliecināti, ka netiešās norādes uz vēsturisko mantojumu, Mazda unikālo pieeju braukšanas baudas sagādāšanā, kā arī fakts, ka Mazda stendā tiks izstādīts arī pirmais zīmola masveidā ražotais ielas sporta auto ar rotormotoru - 1967.gada Mazda Cosmo Sport 110S -, vēsta par jaunas rotormašīnas tapšanu.

Foto: Mazda

Bez noslēpumainās kupejas Mazda stendā būs apskatāms arī Frankfurtes auto šovā debitējušais konceptuālais krosovers KOERU, bet kopumā Mazda Tokijā izrādīs 14 dažādus auto.

Foto: Mazda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu