Elons Masks izpļāpājas par gaidāmajiem auto jaunumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tikai nedēļa ir pagājusi kopš krosovera Tesla Model X pasaules pirmizrādes un modeļa pirmo eksemplāru nodošanas laimīgajiem to īpašniekiem, bet Tesla Motors dibinātājs un vadītājs Elons Masks tīmeklī jau atklājis, ka tuvākajā nākotnē kompānija izlaidīs vēl divus elektroauto.

Masks savā Twitter kontā pirms kāda laika atklāja, ka izstrādes procesā šobrīd atrodas divi jauni modeļi. Viens no tiem būs Model 3, kas kalpos kā elektriska alternatīva tādiem auto kā 3.sērijas BMW. Par otru modeli konkrētas informācijas nebija, taču arī par to tagad ir kļuvis zināms vairāk.

Tā būšot Model 3 krosovera versija, kuras mērķauditorija ir Model X fani ar ierobežotām finanšu iespējām. Bet tām, kā zināms, jābūt samērā plašām, ja gribas iegādāties Model X, jo pirmie eksemplāri atkarībā no tā, vai auto ir uzstādīta «smieklīgā ātruma» (Ludicrous Speed) pakete, ar kuru līdz 100 km/h paātrināties 3,2 sekundēs, maksā 132 vai 142 tūkstošus ASV dolāru.

Bez tā Masks darījis zināmu, ka vismaz vienam no topošajiem modeļiem būs augšup veramās piekūna spārnu tipa durvis. Ticamākais gan ir variants, ka šādas durvis iegūs tieši «mazcenas» krosovers.

Acīmredzot sapratis, ka ir izpļāpājies pārāk lielus noslēpumus, Masks savus tvītus par gaidāmajiem jaunumiem ātri vien izdzēsa, taču informācija ir noplūdusi un to vairs nesasmelt. Balstoties uz to, ir parādījušies arī pirmie minējumi par cenām. Model 3 gadījumā tā varētu sākties pie 35 tūkstošu ASV dolāru atzīmes, savukārt krosovers, ievērojot provizoriskās standarta Model S un Model X cenu atšķirības, varētu maksāt par 5 tūkstošiem vairāk. Tātad 40 tūkstošus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu