Rinspeed prezentēs autonomu sporta auto ar komplektā iekļautu dronu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rinspeed

Jau daudzus gadus neatņemama Ženēvas auto šova sastāvdaļa ir šveiciešu kompānijas Rinspeed stends, kur taustāmā formā prožektoru apspīdēta gozējas kompānijas vadītāja Franka Rinderknehta kārtējā nākotnes mobilitātes vīzija.

Līdz nākamajam Ženēvas auto šovam ir jāgaida vēl apmēram pieci mēneši, tomēr Rinspeed jau tagad sāk pamazām atklāt nākamo konceptauto. Galvenokārt jau laikam tāpēc, ka tā lielā prezentācija notiks nevis Ženēvā, bet gan nākamā gada janvārī plaša patēriņa elektronikas šovā CES Lasvegasā.

Tāpat kā citi pēdējos gados izlaistie Rinspeed konceptauto, arī Ʃtos (ērtības labad turpmāk lietosim Etos) ir tapis, domājot par autonomo mobilitāti. Tikai atšķirībā no citiem bezpilota automobiļiem, piemēram, 2014.gadā prezentētā XchangE biroja uz riteņiem, Etos ir ielas sporta auto.

Foto: Rinspeed

Tas ir apgādāts ar nezināmas specifikācijas hibrīddzinēju, autonomās braukšanas sistēmu, kuras aktivizēšanas brīdī stūre salokās un eleganti ievelkas priekšējā panelī; tai pašā brīdī neatkarīgi viens no otra braucējiem tuvāk piebīdās divi liekti platekrāna televizori, tā nodrošinot labāku satura redzamību. Tāpat mašīnā var sastapt Harman Connected Car tehnoloģiju kopumu, kurš pielāgojas vadītāja braukšanas manierei, apgūst viņa iegribas, bet vienlaikus gādā arī par izklaidi, savietojamību un drošību.

Sportiskā Rinspeed hibrīdauto funkcionāls papildinājums ir bezpilota lidaparāts jeb drons, kam speciāli ierīkots nosēšanās laukums mašīnas aizmugurējā daļā. Rinspeed norāda, ka šis drons varētu, piemēram, nogādāt vadītāja pasūtītus ziedus adresātam vai arī filmēt izbraucienu pa ainaviskiem kalnu serpentīniem un materiālu straumēt tīmeklī, lai vadītāja draugiem radītu klātbūtnes efektu.

Jautāts, kādēļ šis konceptauto debitēs Lasvegasā, nevis Ženēvā, kā ierasts, Rinderknehts norāda, ka «tuvākajā nākotnē visas lielākās autobūves inovācijas nāks no digitālās vides, tāpēc arī visi lielie autobūves uzņēmumi ir pārstāvēti CES šovā».

Visbeidzot pieticīgās preses informācijas noslēgumā Rinderknehts norāda, ka ļoti īpašs būšot Etos virsbūves pārklājums. Tā specifikācija netiek detalizēti aprakstīta, taču mašīnas autors ir pārliecināts, ka nekas tamlīdzīgs automašīnu dizainā vēl nekad nav lietots un katrs pieskāriens mašīnai būs maģisks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu