«Volkswagen» automašīnu atsaukšanu Francijā sāks 2016.gada sākumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» informējis klientus Francijā, ka nākamā gada sākumā tas sāks automašīnu atsaukšanu, lai tajās likvidētu kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūras, kuru dēļ uzņēmums ticis ierauts globālā skandālā.

Autoražotājs franču klientiem nosūtītā vēstulē norāda, ka nolēmis īstenot pēcpārdošanas pasākumus attiecībā uz EA 189 dīzeļdzinējiem, lai tajos veiktu programmatūru labojumus.

Iepriekš «Volkswagen» publiskoja aplēses, ka Francijā ar izmešu falsificēšanas programmatūru varētu būt aprīkots aptuveni viens miljons automobiļu.

«Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu