Opel Mokka iegūst jaunu izskatu, saturu un arī nosaukumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Kopš tās atklāšanas 2012. gadā Opel Mokka popularitāte tikai augusi. Ar tās kompaktajiem izmēriem (4,28 m garumā), sportisko izskatu un paaugstināto sēdpozīciju, kompaktais krosovers atbilst laika garam, un visā Eiropā jau pasūtīti vairāk nekā 500 000 vienību, kas padara to par savas klases populārāko modeli.

Tagad modelis atsvaidzināts, un jaunā Opel Mokka X pasaules pirmizrādi svinēs drīzumā notiekošajā Ženēvas motoršovā (no 3. marta līdz 13. martam) un ar svaigo un ikonisko virsbūves dizainu, jaunu salonu un nepārspējamām jaunākās paaudzes informācijas un izklaides sistēmām sasniegs tirgu jau šā gada rudenī. Līdztekus nesen prezentētajiem jaunās paaudzes 1,6 litru «čukstošajiem» dīzeļdzinējiem, jaunā Mokka X papildinās benzīna dzinēju klāstu ar jaunās paaudzes 1,4 litru tiešās degvielas iesmidzināšanas turbo dzinēju, kas būs pieejams ar automātisko pārnesumkārbu, Start/Stop sistēmu un visu riteņu piedziņu.

Drosmīga un aizraujoša attieksme

Mokka varētu tikt nosaukta par pēdējo gadu Opel veiksmīgās atgriešanās simbolu. Kompaktais krosovers zīmolam piesaistījis daudz jaunu klientu, kurus uzrunājusi krosovera virsbūve ar modernu dizainu, sportisks un aizraujošs tēls un paaugstinātas bezceļu braukšanas iespējas. Mokka X būs pirmais modelis, kas ieviesīs segmenta identifikatoru turpmākajiem Opel apvidus un krosoveru modeļiem, ar X apzīmējot aizraujošāku un izturīgāku personību salīdzinājumā ar tradicionālajiem virsbūves stiliem.

Mokka X priekšdaļas izskats veidots saskaņā ar Opel jauno dizainu, tāpēc automobilim ir spārnu motīvi kā radiatora restē, tā arī priekšējos un aizmugurējos lukturos. Mokka X priekšgalā tagad ir mazāk plastmasas ielaidumu, kas modelim dod solīdāku izskatu, turklāt auto izskatās arī nedaudz platāks un līdz ar to vīrišķīgāks. Labāk pamanāmu ikdienas satiksmē Opel Mokka X padarīs jaunās, spilgtās virsbūves krāsas - Amber Orange un Absolute Red.

Mokka X salonā ir pilnīgi jauns instrumentu panelis, kas radīts, iedvesmojoties no jaunās Astra. Instrumentu paneļa izkārtojums organizēts ap vairākiem horizontāliem elementiem. Tas izskatās ne tikai vienkāršāks un tīrāks, bet arī konkrētāks un daudz precīzāks darbībā. Viduskonsole pilnībā veidota ap jauno informācijas un izklaides sistēmu un tās skārienjutīgo ekrānu, kas devis iespēju atteikties no daļas regulētāju un pogu.

Jaunā sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba ar adaptīvo visu riteņu piedziņu

Pēc tam kad tiks prezentēts jaunās paaudzes 1,6 litru «čukstošais» dīzeļdzinējs ar 110 ZS un 136 ZS, Opel krosovera dzinēju paleti papildinās arī benzīna dzinēji. Jaunās paaudzes 1,4 litru turbo motors ar 152 ZS, kas savu pirmizrādi nesen piedzīvoja jaunajā Astra, būs pieejams savienojumā ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu, Start/Stop sistēmu un adaptīvo pilnpiedziņu (CO2 izmeši un vidējais degvielas patēriņš pēc provizoriskajiem datiem būs 154 g/km un 6,6 l/100 km). Pilnpiedziņas tehnoloģija ar elektromagnētisko sajūgu ir gudra un efektīva. Kad ceļa segums ir sauss, strādā priekšpiedziņa (izņemot, ja ir ieslēgta pilnpiedziņa), kas palīdz samazināt degvielas patēriņu. Atkarībā no ceļa seguma un apstākļiem pilnpiedziņas sistēma spēj vilkmes sadalījumu starp asīm plūdeni variēt un līdz pat 50% vilkmes novadīt aizmugurējiem riteņiem.

Foto: Opel

Modernizācijas rezultātā Mokka X līdzšinējo BiXenon AFL lukturu vietā iegūs AFL LED apgaismes sistēmu. Tā automātiski pielāgo apgaismojuma režīmus atkarībā no situācijas, tādā veidā sniedzot labāko gaismas veiktspēju, neapžilbinot citus braucējus. Šai sistēmai ir deviņi dažādi režīmi, piemēram, pilsētas, lauku ceļu, pagriezienu, manevrēšanas un arī tūristu režīms, kas ļauj ērti noregulēt lukturus, ja sanāk doties uz Lielbritāniju. AFL LED sistēmai ir arī vēl kāda priekšrocība - tā kā lampas modulim nav jāveic mehāniskas darbības, tas ir ne tikai ātrāks un precīzāks, bet arī uzticamāks ilgākā laika periodā.

Līdz ar jauniem lukturiem Mokka X ieguvis arī jaunākās paaudzes Opel Eye priekšējo kameru. Tai ir augstāka izšķirtspēja ar lielāku attēlu apstrādes jaudu, kam ir pozitīva ietekme uz visām tās funkcijām, tostarp AFL LED apgaismojuma sistēmas tālo gaismu asistentu. Tāpat no Opel Eye iegūst arī drošības asistenti, piemēram, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, frontālas sadursmes novēršanas sistēma, joslu maiņas asistents u.c.

Modernākā savietojamība un komforts

Tāpat kā jaunā Opel Astra, arī Mokka X būs pieejama ar Opel OnStar pakalpojumiem jau no pirmā brīža. Papildus tam jaunajā Mokka X savu pirmizrādi svinēs arī divas jaunās IntelliLink informācijas un izklaides sistēmas versijas. Izmantojot Apple CarPlay un Android Auto, IntelliLink sistēma ienesīs viedtālruņu pasauli automašīnā.

Papildus tam Mokka X piemīt arī augsts komforta līmenis, un par to cita starpā gādā AGR (neatkarīgo muguras ekspertu vadīta «Kampaņa veselām mugurām») sertificēti ergonomiskie sēdekļi, kas ir unikāli šajā segmentā un padara tālākus lielceļa braucienus tikpat komfortablus kā ekskursijas skarbākos apstākļos. Tāpat Mokka X saņems bezatslēgas durvju atvēršanas un dzinēja iedarbināšanas sistēmu.

Foto: Opel
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu