Kantainākais no apvidniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ķīniešu kompānija IAT Design Pekinas automobiļu izstādē prezentē sešmetrīgu apvidus auto Karlmann King, kura raksturīgākā iezīme ir pārspīlēti šķautņaina virsbūve. IAT Design kopumā plāno radīt tikai 10 šā auto eksemplārus un katru no tiem pārdot par 12 miljoniem juaņu jeb 1,63 miljoniem eiro.

Karlmann King, kura nosaukums izvēlēts par godu periodā no 768. līdz 771. gadam valdījušajam franku karalim Kārlim Lielajam (franciski: Charlemagne) no Karolingu dinastijas, ir būvēts uz milzīgā Ford F-450 Super Duty pikapa bāzes.

Auto apgādāts ar Ford 6,8 litru desmit cilindru benzīna dzinēju, kurš attīsta 367 ZS un 620 Nm. Aiz savdabīgās virsbūves un tonētajiem logiem atrodas, pēc dizaineru domām, elegants salons, kura apdarē izmantota āda, alkantara un īsts koks.

Kā jau šādam auto pienākas, īpaša uzmanība pievērsta detaļām. Piemēram, ārējās emblēmas, kurās galvenais simbols ir zobens, ir izgatavotas no tīra zelta, bet salonā ir ne tikai ledusskapis šampanieša dzesēšanai, bet arī servīze ar dažāda izmēra tasītēm tējas dzeršanai. Pie tam dzērienus var baudīt spēcīgu basu pavadījumā vai arī, ja ir vēlme, uzdziedāt kaut ko no iebūvētās karaoke sistēmas repertuāra. Un vēl, ja rodas nepieciešamība, tad automašīnā var sarīkot īstu diskotēku, jo bez karaokes un trīsdimensiju ekrāna mašīnas salonā ir arī stroboskops.

Var piezīmēt, ka Savienotajās Valstīs dārgākā Ford F-450 Super Duty modifikācija veikalā maksā 71,3 tūkstošus dolāru jeb 63 tūkstošus eiro. Tādējādi Karlmann King būs apmēram 26 reizes dārgāks par to.

Foto: AFP/LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu