M4 GTS kļūst par jauno DTM drošības auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

MotoGP sacīkšu seriāla oficiālais drošības auto ir uztūnēts BMW M2. Vācijas salonautomobiļu čempionāta DTM oficiālais auto savukārt būs M4 GTS.

Lai piesaistītu vairāk uzmanības pašai karstākajai kupejas M4 modifikācijai GTS, kas kopumā tiks izlaista tikai 700 eksemplāros, BMW ir parūpējušies, lai šis auto kļūtu par DTM 2016.gada čempionāta oficiālo drošības auto.

BMW, kas ir pārstāvēts arī DTM sacīkšu seriālā, norāda, ka tehniskajās prasībās ir uzskaitīti konkrēti raksturlielumi, kādam ir jābūt drošības auto. Prasībās minēts, ka «DTM drošības mašīna ir radīta un pielāgota augstas veiktspējas braukšanai sacīkšu trasēs un ir pietiekami spēcīga, lai spētu uzturēt ātrumu, kādā brauc pārējie sacensībās iesaistītie auto, neatstājot nevēlamu ietekmi uz to sniegumu.»

Citiem vārdiem, DTM drošības mašīnas veiktspējai ir jābūt pietiekami augstai, lai sacīkšu braucēji bez grūtībām varētu uzturēt savu braucamo bremžu sistēmas un riepu temperatūru optimālajā koridorā.

Zem jaunās DTM drošības mašīnas motora pārsega atrodas standarta BMW M4 GTS motors. Tas ir 3 litru sešu cilindru turbo agregāts, kāds atrodams arī M3 un M4 automobiļos, tikai veiktspēja tam ir augstāka. Jauda GTS motoram pacelta no 431 līdz 500 zirgspēkiem, savukārt griezes moments pakāpies no 550 līdz 600 Nm.

Tā kā BMW M4 GTS pašmasa ir 1585 kg un katram zirgspēkam jāpārvieto tikai 3 kilogrami svara, kupejas sprints 0 līdz 100 km/h ilgst 3,8 sekundes. Auto maksimālais ātrums tikmēr ir elektroniski ierobežots pie 305 km/h atzīmes.

Drošības auto ir apgādāts ar standarta M4 GTS paredzētajām 265/35 R19 un 285/30 R20 izmēra Michelin Pilot Sport Cup 2 riepām, taču papildus tam ir uzstādīts M4 GTS opcionāli pieejamais cauruļu drošības rāmis, sešu punktu drošības jostas, kā arī salonā iebūvēts ugunsdzēšamais aparāts. Tādējādi drošības mašīnas izgatavošanai faktiski bijis nepieciešams vien uzstādīt bākugunis, parūpēties par virsbūves krāsojumu, uzstādīt priekšējo antispārnu, kā arī priekšējos lukturus papildināt ar mirgošanas funkciju. Tāpat drošības auto ir uzstādīta sakaru sistēma, lai tā pilots un asistents varētu sarunāties ar sacīkšu vadības centrāli.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu