«Volkswagen Passenger Cars» no janvāra līdz aprīlim piegādā 1,94 miljonus automobiļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zīmols Volkswagen Passenger Cars gada pirmajos četros mēnešos klientiem visā pasaulē piegādāja 1,94 miljonus automobiļu, kas gandrīz atbilst pagājušā gada līmenim (1,98 miljoni).

2016. gada aprīlī tika piegādāti 476 700 transportlīdzekļi, kas ir par 3,9 procentiem mazāk nekā šajā mēnesī pērn (2015. gada aprīlis - 496 000 vienību). «Šobrīd vienīgie reģioni, kur Volkswagen zīmols piedzīvo pārdošanas apjoma pieaugumu, ir Ķīna, kā arī Centrālā un Austrumeiropa,» situāciju komentēja Jurgens Stakmans (Jürgen Stackmann), zīmola Volkswagen Passenger Cars Pārdošanas, mārketinga un pēcpārdošanas nodaļas vadītāju valdes loceklis. «Tomēr ar prieku varam paziņot, ka aprīlī pārdošanas apjoms šogad pirmo reizi pieauga Ziemeļamerikas reģionā un bija par 4,0 procentiem lielāks nekā šajā mēnesī 2015. gadā.»

Skatoties pasaules reģionu attīstības griezumā, Eiropas kopējā tirgū Volkswagen klientiem no janvāra līdz aprīlim piegādāja 579 500 automobiļus, kas atbilst pērnā gada līmenim. Rietumeiropā, piegādājot 511 000 automobiļu, zīmols Volkswagen Passenger Cars saglabāja gandrīz stabilu pozīciju. Piegāžu apjoms Centrālajā un Austrumeiropā šajā periodā pieauga par 4,1 procentu. Kamēr situācija Krievijā turpināja pasliktināties (-10,2 procenti), ievērojams piegāžu apjoma pieaugums tika reģistrēts Polijā, Čehijā un Ungārijā. Stakmans teica: «Šobrīd Eiropas tirgos veiksmīgi tiek ieviests Tiguan, un tā pārdošana rit pilnā sparā. Mēs no šā svarīgā jaunā produkta šogad gaidām pozitīvas tendences. Tas pats attiecas uz Touran, Bora un Magotan modeļiem Ķīnā.»

Ziemeļamerikas reģionā gada pirmajos četros mēnešos zīmols piegādāja 50 700 automobiļu, kas ir par 4,0 procentiem vairāk nekā 2015. gada aprīlī. Piegāžu apjoms it īpaši pieauga Meksikas tirgū. Dienvidamerikā, kur kopējā tirgus situācija joprojām ir sarežģīta, aprīlī klientiem tika piegādāti 31 900 automobiļi. Joprojām skaidri saskatāms ikgadējais pārdošanas apjoma kritums Brazīlijā, taču šā gada sākumā tirdzniecībā laistais atjaunotais Volkswagen Golf 2016. gada aprīlī bija labāk pārdotais modelis 10 no 26 šīs valsts štatiem.

Ķīnā zīmols Volkswagen Passenger Cars gada pirmajos četros mēnešos klientiem piegādāja kopumā 939 400 automobiļus, kas ir par 4,4 procentiem vairāk nekā šajā periodā pērn. Šis ir jauns gada pirmo četru mēnešu piegāžu skaita rekords.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu