BMW izlaiž jubilejas M3

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Kopš pirmās paaudzes BMW M3 E30 iznākšanas 1986.gadā ir pagājuši tieši 30 gadi. Atzīmējot šo jubileju, bavārieši piedāvā kaislīgākajiem zīmola entuziastiem īpašu M3 ar nosaukumu 30 Jahre (30 gadi), ko plānots saražot tikai 500 eksemplāros.

Automobiļa virsbūve ir krāsota ekskluzīvā, tumši zilā Macao Blue tonī, kurš pirmo reizi bija pieejams tieši E30 M3. Bez tā auto no ārpuses atšķiras ar melni hromētiem izplūdes sistēmas uzgaļiem, īpaša, 666 M dizaina 20 collu riteņu diskiem un 30 Jahre M3 emblēmām uz priekšējiem spārniem.

Automobiļa salonā ir sēdekļi ar Merino ādas apdari, oglekļa šķiedras dizaina aplikācijas uz priekšējā paneļa, plāksnītes ar konkrētā auto kārtas numuru un drošības jostas ar tradicionālo M GmbH simboliku.

Uzlabojumi veikti arī tehnikai. Cita starpā auto ir pārprogrammēta adaptīvā balstiekārta ar citām atsperēm, amortizatoriem un stabilizatoriem. Tāpat auto ir modificēts standartā uzstādītais aktīvais diferenciālis un dinamiskā stabilitātes kontroles sistēma DSC.

Papildus tam 30 Jahre M3 modelis iegūs tā dēvēto Competition Package, kas 3 litru turbo motora jaudu paaugstina par 19 zirgspēkiem līdz 450 ZS. Motoru pēc izvēles iespējams kombinēt ar sešu pakāpju manuālo vai septiņu pakāpju divsajūgu automātisko transmisiju. Ja uzstādīta tā, sedans 100 km/h sasniedz 4 sekundēs (par 0,1 sekundi ātrāk nekā standarta modelis) un paātrinājumu turpina līdz 280 km/h, uz kurieni no 250 km/h pārcelts elektroniskais ātruma ierobežotājs.

Oriģinālo BMW M3 pasaule pirmo reizi ieraudzīja 1985.gada Frankfurtes auto izstādē. Pusgadu vēlāk, 1986.gada pavasarī, bavāriešu supermašīna nonāca pie cilvēkiem. Tā kā auto svēra tikai 1200 kilogramu un bija apgādāts ar 2,3 litru četru cilindru motoru ar 200 zirgspēkiem, tas nodrošināja tai ērai reibinošu paātrinājumu - no nulles līdz simtam 6,7 sekundēs un 235 km/h maksimālo ātrumu.

Divus gadus vēlāk BMW prezentēja nedaudz jaudīgāku M3 Evo ar 220 ZS un 243 km/h maksimālo ātrumu, bet 1990.gadā dienas gaismu ieraudzīja trešā pirmās paaudzes M3 versija Sport Evolution ar 238 zirgspēku 2,5 litru motoru zem pārsega.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu