McLaren izlaidīs trīsvietīgu superauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

McLaren plāno savu modeļu klāstu papildināt ar jaunu modeli, kas ideoloģiski ies trīsvietīgās supermašīnas F1 pēdās.

Arī jaunais F1 būs ar trim sēdekļiem un salona centrā novietotu vadītāja sēdvietu, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, raksta Autocar.

Jaunais modelis pārņems arī citas oriģinālā F1 īpatnības, piemēram, kopā ar daļu no jumta pārsega augšup veramas durvis, kā arī uz jumta novietotu gaisa ieplūdes atveri.

Par F1 bāzi kalpos hipermašīnas P1 oglekļa šķiedras monokoka tipa šasija, taču to nāksies modificēt, lai varētu ietilpināt trīs sēdekļus. Aiz sēdekļiem tikmēr atradīsies kompānijas izmantotais 3,8 litru V8 twin-turbo motors ar vismaz 700 zirgspēkiem. Ar to kupeja bez grūtībām attīstīs vairāk nekā 300 km/h.

Autocar informanti arīdzan pastāstījuši, ka F1 pēctecis tiks veidots kā Gran Turismo mašīna tāliem, komfortabliem braucieniem. Tas arī būšot greznākais un labāk aprīkotais ielas McLaren, kāds jebkad izlaists, turklāt atsevišķu tikai sacīkšu trasēm domātu versiju neesot plānots izlaist.

Jaunā F1 izstrādē cita starpā ir iesaistīti McLaren Special Operations (MSO) eksperti, kuri specializējas automašīnu ražošanā pēc konkrēta klienta pasūtījuma un vēlmēm. Autocar informācijas avoti arīdzan atklājuši, ka McLaren klienti ne reizi vien vērsušies MSO nodaļā ar lūgumu viņiem izgatavot trīsvietīgu auto, taču tas allaž atteikts tehniska rakstura sarežģījumu dēļ.

Gaidāms, ka F1 GT debitēs 2018.gadā un pēc neoficiālas informācijas maksās apmēram 2 miljonus sterliņu mārciņu jeb 2,4 miljonus eiro.

Nobeigumā jāpiebilst, ka McLaren F1 ir ļoti nozīmīgs spēkrats autobūves vēsturē, jo tam 1998.gadā izdevās kļūt par planētas ātrāko auto ar 390 km/h maksimālo ātrumu. Pie tam McLaren rekords noturējās līdz pat 2005.gadam, kad to pārspēja Bugatti Veyron.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu