BMW radījuši veltījumu turbo ēras sākumam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Ikgadējā Peblbīčas automobiļu skaistuma konkursa un izstādes ietvaros BMW prezentējuši jaunu konceptuālā 2002 Hommage versiju.

Šis auto ir veltījums BMW pirmajam sērijveida auto ar turbo kompresoru - 2002 Turbo. Vispārējais veidols ir saglabāts tāds pats kā pavasarī prezentētajam konceptauto, taču virsbūves noformējumā ir izmantota oranžā un melnā krāsa, kas bija raksturīga septiņdesmitajos gados izmantotajiem BMW DTM sacīkšu auto.

Interesanta dizaina nianse, kas redzama jaunā 2002 Hommage priekšā, sānos un aizmugurē, ir uzraksts Turbomeister (turbīnu meistars). Tā ir automobiļa veidotāju iedzīvināta atsauce uz sacīkšu mašīnas sponsora Jagermeister vārdu, kas rotāja sporta mašīnas 40 gadus senā pagātnē. Arī dzērienu ražotāja logotips, kas ir briedis ar virs tā galvas iekārtu krustu, ir nomainīts pret turbīnu ar lauru lapu vainagu.

Konceptuālais 2002 Hommage tika prezentēts 2016.gada maijā. Tā ārējais dizains veidots tā, lai ļautu vilkt paralēles ar 43 gadus atpakaļ izlaisto kupeju. Uz to cita starpā norāda priekšējās daļas forma ar apaļiem lukturiem un augstāk novietotiem virzienrādītājiem.

Par konceptuālā spēkrata motoru informācijas nav, taču tas visticamāk ir M2 sastopamais 3 litru sešu cilindru turbodzinējs ar 370 ZS. Ar to kompaktā kupeja spēj 100 km/h sasniegt 4.3 sekundēs un maksimāli attīsta 270 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu