Lietuvā norisināsies ūdens formulu F2 pasaules čempionāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē Lietuvā norisināsies ūdens formulu F2 pasaules čempionāts, kurā piedalīsies arī latvietis Uvis Slakteris

Lietuvas ziemeļu daļā, pavisam netālu no Latvijas esošajos Zarasos, jau šajā nedēļas nogalē notiks ūdens formulu F2 pasaules čempionāts. Sacīkstēs, kas norisināsies no 27. līdz 28. augustam, par augstākajām pozīcijām cīnīsies arī latvietis Uvis Slakteris.

Sportists no Latvijas F2 klases pasaules čempionātos piedalās no 2002. gada, taču šī sezona viņam pagaidām nav bijusi tik veiksmīga, kā tika cerēts. Pirms deviņiem gadiem U. Slakteris izcīnīja pasaules čempionāta bronzu, bet pirms septiņiem – sudrabu. Šogad pēc četriem sacīkšu posmiem latvietis kopējā ieskaitē dala 13.–15. vietu. Pirmos punktus sportists izcīnīja šī mēneša sākumā Tonsbergas (Norvēģija) posmā, kad finišēja piektais.

Foto: Publicitātes foto

Pirms sacīkstēm Zarasos U. Slakteris ir noskaņots pozitīvi un pārliecināts, ka sasniegt labu rezultātu palīdzēs ari latviešu līdzjutēji. Posms notiks pilsētā, kas atrodas tikai četrus kilometrus no Latvijas robežas, bet attālums no Daugavpils ir nieka 30 kilometru.

Pagājušajā gadā Zarasi veiksmīgi uzņēma Eiropas čempionātu, bet šogad šeit ieradīsies arī pasaules F2 klases čempionāta dalībnieki. Zarasos dzīvo 8000 iedzīvotāju, un šī pilsēta ir īpaša ar salu, kas atrodas Zarasaezerā, kurā arī notiks ūdens formulu sacensības.

Zarasos ieradīsies 20 sportistu no visas pasaules. Sestdien, 27. augustā, notiks treniņi un kvalifikācijas braucieni. Tāpat skatītājus sagaidīs arī populārās maksimālā ātruma un sprinta sacīkstes. Sacensību fināli notiks svētdien.

Skatītājus sagaida ne tikai lieliskas jaudīgu motorlaivu sacīkstes, bet arī labāko Lietuvas motorizēto planieru pilotu sagatavota programma. Sacīkšu skatītāji varēs apmesties Zarasa ezera salā esošajā kempingā.

F2 klases formulas var sasniegt iespaidīgo 180-200 km/h un pat vēl lielāku ātrumu, pateicoties īpaši jaudīgajiem sešu cilindru, 200 zirgspēku dzinējiem. Tādējādi šīs klases ūdens motorlaivas līdzinās iespaidīgākajiem pasaules superautomobiļiem. Šis ir arī dārgs sports – jauna, pilnībā nokomplektēta F2 klases laiva, izmaksā aptuveni 100 tūkstošus eiro.

Biļešu cena skatītājiem – no 10 līdz 15 eiro.

Vairāk informācijas šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu