Mercedes-Benz E klase nobriest braukšanai apvidū

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Audi A6 Allroad quattro, Volvo XC70, V90 Cross Country, Volkswagen Passat Alltrack un galu galā arī Škoda Octavia Scout. Tie visi ir paaugstinātas caurgājības universāļi, kāds tagad ir arī Mercedes-Benz klāstā - All-Terrain E klase.

Mercedes-Benz stendā Parīzes autošovā atkal būs ko redzēt, jo bez dažādiem AMG jaunumiem tur tiks izstādīta arī sestās paaudzes E klases «visurgājēja» versija.

Visurgājējs no All-Terrain versijas gan sanāks nosacīts, tomēr uz pamestākiem lauku ceļiem vai mežā šis auto noteikti jutīsies komfortablāk nekā standarta E klase. Pirmkārt jau tāpēc, ka jaunajam auto standarta komplektācijā ietilpst Air Body Control pneimopiekare, ar kuru klīrensu var mainīt diapazonā no 121 līdz 156 milimetriem. Ja būs izvēlēta augstākā pozīcija, kas paredzēta īpaši smagiem apstākļiem, ar E Class All-Terrain nevarēs attīstīt vairāk par 35 km/h, raksta Motor.ru.

Tāpat Mercedes-Benz E-Class All-Terrain ir apgādāts ar modificētu 4Matic pilnpiedziņas sistēmu, kā arī Dynamic Select braukšanas režīmu sistēmu, kurai šajā gadījumā ir pieci iestatījumi.

No standarta E klases jaunā modifikācija atšķiras arī ar jauniem 19 vai 20 collu riteņiem, kam paredzētas universālāka tipa riepas, pastiprinātiem bamperiem ar aizsargelementiem apakšā, sporta pedāļiem no nerūsējošā tērauda, īpašiem paklājiņiem un plaši lietotiem alumīnija akcentiem interjera dizainā.

Sākotnēji All-Terrain modelis tiks piedāvāts tikai ar viena dzinēja izvēles iespēju. Tas būs 2 litru dīzelis ar 194 ZS un 400 Nm, ko tālāk novadīs deviņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba 9G-Tronic.

Kā paaugstinātā universāļa paātrināšanās rādītāju ražotājs norāda 8 sekundes, savukārt tā maksimālais ātrums ir 232 km/h.

Laika gaitā E-Class All-Terrain varēs iegādāties arī ar 3 litru sešu cilindru dīzeļdzinēju. Arī tas standartā tiks kombinēts ar deviņpakāpju automātisko transmisiju.

Pārdošanā Eiropas tirgū modelis nonāks 2017.gada sākumā. Tā cenas Mercedes-Benz pagaidām neatklāj.

Foto: Mercedes-Benz
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu