Bentayga kļūst par ātrāko dīzeļapvidnieku pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bentley nupat prezentējuši sava pirmā apvidus auto Bentayga pirmo modifikāciju ar dīzeļdzinēju, un kompānijā apgalvo, ka šis tagad ir pasaulē ātrākais apvidnieks ar šāda tipa dzinēju.

Bentayga TDI (ja tā to var dēvēt) ir apgādāta ar automobilī Audi SQ7 debitējušo 4 litru V8 triturbo dīzeļdzinēju.

Bentley norāda, ka šis spēka agregāts ir tikai par trim kilogramiem smagāks nekā 608 ZS spēcīgais W12 benzīnnieks, kas uz priekšu dzen standarta Bentayga.

Dīzeļmotoram ir divas atgāzu turbīnas un viens kompresors ar elektropiedziņu. Tā galvenais uzdevums ir novērst turbomotoru trūkumus, kas raksturīgi pie zemiem apgriezieniem. Elektrisko kompresoru darbina 7 kilovatu elektromotors, kurš savukārt pārtiek no 48 voltu elektrosistēmas resursiem. Elektriskais kompresors iegriežas 30 mikrosekundēs, un tādējādi turbobedre motoram nepiemīt.

Tāpat kā Audi SQ7, arī Bentayga dīzeļdzinējs attīsta 435 ZS un 900 Nm, kas pieejami diapazonā no 1000 līdz 3250 apgriezieniem minūtē.

Paātrinājumā līdz 100 km/h bentlijs ir par 0,1 sekundi ātrāks nekā Audi - tas standarta sprintu veic 4,8 sekundēs. Maksimālais savukārt ir elektroniski ierobežoti 270 km/h, kamēr Audi elektronika neļauj attīstīt vairāk par 250 kilometriem stundā. Ar vienu uzpildes reizi Bentayga TDI teorētiski var nobraukt pat 1000 kilometrus.

Salīdzinājumam Bentayga ar benzīna motoru līdz 100 km/h paātrinās 4,1 sekundē un tā maksimālais ātrums ir 301 km/h.

Pārdošanā Eiropas tirgū Bentayga dīzelis nonāks 2017.gada janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu