Opel Ampera-e - 500 km ar uzlādes reizi?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Parīzes automobiļu izstādē prezentētais elektroauto Opel Ampera-e ar vienu uzlādes reizi varēšot veikt līdz pat 500 kilometriem. Drosmīgs solījums, ņemot vērā, ka šādu distanci patlaban piedāvā tikai Tesla, bet pārējie elektroauto spēj vismaz divas reizes mazāk.

Par 500 nobraucamiem kilometriem Opel paziņoja tieši pirms jaunā mazauto prezentācijas Parīzē. Tādējādi Opel jau tagad ir apņēmies piedāvāt autonomiju, ko Mercedes-Benz un Volkswagen ir iekļāvuši tikai Parīzē parādīto konceptauto raksturlielumos un attiecīgi reālajā dzīvē nodrošinās vien pēc vairākiem gadiem, raksta Automobilwoche.de.

Tai pašā laikā Opel atzīst, ka 500 kilometri ir rādītājs, ko varēs sasniegt, veicot mērījumus atbilstoši oficiālo mērījumu prasībām. Reālajā dzīvē Opel rēķinās, ka ar pilnām baterijām Ampera-e varēs nobraukt par aptuveni 25% mazāku attālumu, tātad ap 375 kilometriem, kas tāpat ir daudz un pēc kompānijas bosa Karla Tomasa Noimana domām «skaidri apliecina elektromobilitātes saderību ar ikdienas vajadzībām».

Lai arī Ampera-e ietilpst mazajā klasē, tas nav nekāds vārgulis. Tam ir priekšā iebūvēts elektromotors ar 204 zirgspēkiem, bet zem grīdas atrodas 60 kW akumulatoru bloks. Ar šādu jaudu mazais auto spēj pilsētas ātrumu, tas ir 50 km/h, sasniegt 3,2 sekundēs. Par maksimālo ātrumu, kas enerģijas taupīšanas nolūkā tiks elektroniski ierobežots, Opel pagaidām informāciju nesniedz. Arī par cenām pirms Ampera-e tirdzniecības sākuma Volkswagen nerunā.

Opel Ampera-e
Opel Ampera-e Foto: Opel
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu