Parīzē prezentēts jaunais Audi Q5

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Parīzes automobiļu izstādē, kas jau divas dienas ir pieejama mediju pārstāvjiem un industrijas profesionāļiem, bet no rītdienas, 1.oktobra, vērs durvis ikvienam interesentam, Audi prezentējis jauno Q5. Jaunais auto, kurš ārējā dizaina ziņā tagad pielīdzināts lielajam brālim Q7, pie dīleriem salonos nonāks jau 2017.gada janvārī.

Q5 faktiski visās jomās ir jauns. Pirmais, kas pamanāms, ir dizains. Virsbūves proporciju pamatprincipi ir saglabāti, tomēr priekšējās un aizmugurējās daļas dizains ievērojami atšķiras no priekšgājēja. Pirmkārt jau auto ir ieguvis priekšējos lukturus kā Q7, turklāt tie pieejami gan LED, gan dinamisko LED matricu izpildījumā. Starp lukturiem atrodas zīmolam raksturīgais single-frame radiatora režģis, un tas tagad ir krietni vien izteiksmīgāks un uzkrītošāks. Aizmugurē pamanāmākie ir lukturi ar jaunu grafiku.

Bez ārējā dizaina Q5 ir jaunākās paaudzes quattro pilnpiedziņa, uzlaboti motori, kas ir gan jaudīgāki, gan arī efektīvāki, ir pieejama adaptīva pneimopiekare, pēdējās paaudzes informācijas un izklaides sistēmas, kā arī citos Audi sastopamie drošības un komforta asistenti. Jaunā Q5 topošajam īpašniekam būs iespēja izvēlēties starp 14 dažādām virsbūves krāsām, bet salona apgaismojumam iespējami pat 30 dažādi toņi, tiesa, tad jāizvēlas Ambiente pakotne.

Līdzīgi kā citos jaunākās paaudzes Audi, arī Q5 inženieri, variējot ar materiālu un metināšanas punktu izvēli, ir panākuši mašīnas svara samazinājumu. Q5 gadījumā tas var sasniegt pat 90 kilogramus. Auto ir 4,66 metrus garš, 1,89 metrus plats, 1,66 metrus augsts un ar 2,81 metru garu riteņu bāzi. Neskatoties uz mazāku svaru, jaunais Q5 ir paaudzies gandrīz visās dimensijās, tai skaitā arī bagāžnieka ietilpības ziņā. Atkarībā no aizmugurējo sēdvietu pozīcijas bagāžas nodalījuma tilpums variē no 550 līdz 610 litriem, kas ir par 10 litriem vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo modeli. Ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz pat 1550 litriem.

Audi Q5 aprīkošanas iespējas ir visplašākās; viss atkarīgs no vēlmēm un iespējām. Tāpēc auto pieejams 12,3 collu virtuālais instrumentu panelis, multimediju un navigācijas sistēma, kuras komplektācijā ietilpst arī iebūvēta SIM karte, kas spēj nodrošināt mobilā interneta pieslēgumu līdz pat 8 ierīcēm, telefona elektromagnētiskās indukcijas lādēšanas ierīce, Bang & Olufsen skaņas sistēma, speciāls planšetdators aizmugurē sēdošajiem u.c.

Audi Q5 sākotnēji paredzēti 4 dažādi TDI dzinēji un viens TFSI benzīnnieks, kuri nosedz jaudas koridoru no 150 līdz 286 ZS. Vēlāk noteikti sekos arī SQ5, kam līdzšinējā versijā bija 313 zirgspēku dīzeļdzinējs.

Audi Q5 tiek ražots nesen uzbūvētajā Meksikas rūpnīcā un pie tirgotājiem Latvijā, kā arī citur Eiropā nonāks 2017. gada sākumā. Versija ar 190 ZS dīzeļdzinēju, pilnpiedziņu un S tronic pārnesumkārbu maksās no 44 900 eiro.

Foto: Audi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu