Opel Insignia - ar vienu kāju lielajā klasē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Nākamgad pārdošanā nonāks jaunā Opel Insignia, kurai jauns būs ne tikai dizains, bet arī vārds.

Opel zīmola flagmanis paaudžu maiņas rezultātā ievērojami paaugsies - riteņu bāze kļūs par 10 cm garāka un piecu durvju mašīnas kopējais garums jau sasniegs 4,90 metrus. Tādējādi modelis būs krietni lielāks par tādiem konkurentiem kā VW Passat un garuma ziņā jau būs vienā līmenī ar Mercedes-Benz E klasi, raksta Automobilwoche.

No Insignia izstiepšanās lielākie ieguvēji būs aizmugurējie pasažieri, sola jaunās Insignia projekta vadītājs Verners Jēriss. Mašīnas vadītājam savukārt ieguvumu dos liekā svara nomešana, kas atkarībā no modeļa var sasniegt pat 175 kilogramus, un ieguvējs būs arī jaunās Insignia saimnieks, jo mazāks svars nozīmē arī mazāku degvielas patēriņu un ikdienas izdevumus.

Lai stingrāk nodalītu veco Insignia no jaunā flagmaņa un izceltu tā pārākumu, Insignia modeļu nomenklatūrā ieviests jauns papildu apzīmējums Grand Sport. Citiem vārdiem sakot, Opel flagmani pilnā vārdā dēvēs par Insignia Grand Sport. Jēriss norāda, ka šim apzīmējumam jānorāda uz to, ka jaunā Insignia būs izsmalcinātāka, modernāk aprīkota un ar dinamiskākām gaitas īpašībām.

Motoru paleti sākotnēji veidos benzīna agregāti ar jaudu no 140 līdz 250 zirgspēkiem, kā arī dīzeļdzinēji ar 110 - 170 ZS. Transmisiju klāstā tikmēr būs jaunas sešu pakāpju manuālās vai astoņu pakāpju automātiskās pārnesumkārbas opcija, kā arī pilnpiedziņa.

Bez tā Insignia iegūs jaunākās komforta un vadītāja atbalsta sistēmas, tai skaitā OnStar sistēmu, braucēju mugurām īpaši draudzīgos, ergonomiskos sēdekļus, kas veidoti, par pamatu ņemot organizācijas Aktion Gesunder Rücken (AGR) vadlīnijas, LED matricas priekšējos lukturus, kā arī zīmola pirmo head-up projekcijas displeju.

Opel Insignia Grand Sport pasaules pirmizrāde notiks 2017.gada martā Ženēvas automobiļu izstādē. Tur tiks izrādīts arī universālis Grand Sports Tourer, tiesa, pārdošanā tas nonāks pēc hečbeka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu