MINI Countryman - krietni lielāks un ar hibrīddzinēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

Otrās paaudzes Countryman ir pirmais britu zīmola MINI modelis, ko varēs iegādāties arī hibrīda versijā.

Hibrīdmini, kurš pilnā vārdā dēvējams par Cooper S E Countryman ALL4, ir apgādāts ar tieši tādu pašu hibrīdiekārtas agregātu kopumu, kāds uzstādīts BMW 2. sērijas Active Tourer 225xe. To veido 1,5 litru benzīna turbo dzinējs ar 136 zirgspēkiem, 88 zirgspēku elektromotors, sešu pakāpju automātiskā transmisija un litija jonu akumulatori ar 7,7 kWh ietilpību.

Hibrīdsistēmas kopējā jauda ir 224 zirgspēki, bet griezes moments sasniedz 385 Nm. Skaidrs, ka ar šādiem veiktspējas rādītājiem dinamikas pietiks absolūtajam vairumam Countryman lietotāju. To, kādi konkrēti ir dinamikas rādītāji, MINI pagaidām neprecizē, taču var norādīt, ka pilnpiedziņas Cooper S Countryman, kam uzstādīts 2 litru turbomotors ar 192 ZS (280 Nm) un 8 pakāpju automāts, 100 km/h spēj sasniegt 7,2 sekundēs. Hibrīdmodeļa gadījumā daudz svarīgāka ir iespēja 40 kilometrus nobraukt ar elektrību vien un 2,1 litra vidējais benzīna patēriņa rādītājs.

Bez hibrīdversijas MINI Countryman būs pieejams vēl četrās pamata iterācijās. Jau minētais Cooper S modelis ar 192 ZS, bāzes Cooper ar 136 zirgspēku 1,5 litru benzīnnieku, kā arī Cooper D un Cooper SD ar attiecīgi 150 un 190 ZS 2 litru dīzeļdzinēju. Ar laiku gan jau sekos arī uz dinamiskas braukšanas cienītājiem tendētais John Cooper Works Countryman.

Būtiski pieminēt, ka paaudžu maiņas rezultātā Countryman ir krietni pieņēmies izmēros. Tas ir kļuvis par aptuveni 20 centimetriem garāks (4297 mm), par 3 centimetriem platāks (1819 mm), un attālums starp asīm ir palielināts par 7,5 cm (2670 mm). Ieguvums no šādām pārvērtībām ir acīmredzams - vairāk vietas pasažieru kājām un vairāk vietas bagāžniekā, kura ietilpība standarta konfigurācijā ir 450 litri, bet ar nolocītām atzveltnēm - 1309 litri jeb par 220 litriem vairāk nekā iepriekš.

Kā ierasts, papildaprīkojuma uzstādīšanas iespējas būs visai plašas un atkarīgas no pircēja vēlmēm. Tas nozīmē, ka par attiecīgu samaksu Countryman varēs dabūt ar multimediju sistēmu, kurai ir 8,8 collu skārienekrāns, Harman/Kardon audiosistēma, navigācija, stikla panorāmas jumts, projekciju ekrāns utt.

Jaunā MINI Countryman lielā pirmizrāde notiks Losandželosas auto šovā novembrī, bet pārdošanā mazais krosovers nonāks 2017.gada pirmajā ceturksnī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu