Amerikāņi saņems septiņvietīgu krosoveru Volkswagen Atlas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Volkswagen koncerns oficiāli atklājis septiņvietīgu pilna izmēra krosoveru Atlas, kurš izstrādāts tieši Ziemeļamerikas tirgus vajadzību apmierināšanai.

VW Atlas bāze ir Volkswagen koncernā plaši lietotā MQB moduļveida platforma, kas izmantota ne tikai VW Tiguan, bet arī daudzu citu Volkswagen koncerna izstrādājumu ražošanā; to izmanto arī Škoda, lai izlaistu savu pirmo krosoveru Kodiaq. Par Kodiaq kopiju vai pat analogu jauno Atlas dēvēt nevar, jo tas ir krietni lielāks. Proti, ja Škoda krosovers ir tikai 4697 mm garš, tad Atlas garums jau pārsniedz 5 metrus (5037 mm), raksta Motor.ru. Tāpēc kā līdzinieki drīzāk minami citi šīs klases krosoveri Ford Explorer un Toyota Highlander, turklāt, kā norāda Volkswagen, būdams arī 1979 mm plats un 1768 mm augsts, Atlas ir lielākais līdz šim Savienotajās Valstīs pārdotais zīmola modelis.

Šobrīd atlas ir pieteikts ar divām benzīna motoru opcijām. Pirmā no tām ir 2 litru turbo motors ar 238 ZS, bet otra - 3,6 litru VR6 atmosfēriskais motors ar 280 ZS. Transmisija ir tikai viena un tas ir astoņu pakāpju automāts, caur kuru bāzes modelī vilkmi saņem tikai priekšējās ass riteņi. Iespēja izvēlēties pilnpiedziņu būs tikai sešu cilindru modeļa pircējiem.

Atlas jau standarta aprīkojumā būs LED priekšējie lukturi un dienas gaitas lampas, LED aizmugurējos lukturus varēs izvēlēties par papildus samaksu. Car-Net savienojamības sistēmas, tāpat kā LED priekšējie lukturi būs Atlas standarta aprīkojums, un tas nozīmē, ka būs visas iespējas caur Apple CarPlay, Android Auto un MirrorLink sistēmām mašīnai pieslēgt savu viedtālruni.

Tāpat Atlas aprīkojumā pēc izvēles iekļaujamas visas aktuālās drošības sistēmas, tai skaitā aklo zonu uzraugs, frontālas sadursmes novēršanas sistēma, kā arī avārijas bremzes, kas nostrādā pēc drošības gaisa spilvena izšaušanas un samazina tālāku bojājumu iespējamību, kad avārija jau ir notikusi. Šajā klasē nevienam citam auto šāda sistēmas nav.

Volkswagen norāda, ka Atlas, kas tiks ražots kompānijas rūpnīcā Čatanūgā, Tenesijas štatā, sākotnēji tiks piedāvāts tikai ASV. Bet 2017.gada nogalē piegādes sāksies arī Krievijā un Tuvajos Austrumos.

Foto: Volkswagen
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu