Elektrisks Volvo būs, bet ne tik drīz

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Volvo 2019.gadā sāks ražot savu pirmo sērijveida elektroauto. Par to, atsaucoties uz zviedru autoražotāja elektroauto nodaļas vadītāju Matsu Andersonu, vēsta vietne Green Car Congress.

Elektroauto vajadzībām Volvo plāno izstrādāt atsevišķu tehnoloģisko platformu, ko dēvēs par Modular Electrification Platform (MEP).

Tās konstrukcija dos iespēju mašīnas apgādāt ar līdz pat 100 kWh akumulatoru blokiem un elektromotoriem, kas attīsta 100 līdz 450 kilovatu (136 - 612 ZS) jaudu.

Lai auto būtu ērtāk lietojami, funkcionālāki, tos paredzēts apgādāt ar īpašām ātrās uzlādes iekārtām, raksta Motor.ru.

Papildus tam Volvo ir iecerējuši izvērst hibrīdautomobiļu piedāvājumu. Tā, piemēram, 2018.gadā Volvo plāno ražošanai nodot hibrīdauto ar priekšpiedziņu un trīs cilindru iekšdedzes dzinēju.

Šobrīd plug-in hibrīdiekārtas tiek piedāvātas XC90, S90 un V90, kuros elektromotors papildina 320 ZS benzīna turbo motoru, kā arī modelī V60, kur elektromotors asistē 163 vai 220 zirgspēku dīzeļdzinējam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu