RS 3 Sportback turpmāk ar 400 zirgspēkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Audi Ženēvas auto izstādē oficiāli prezentēs jauno RS3 Sportback, kas turpmāk tiks apgādāts ar 400 zirgspēku 2,5 litru turbo motoru.

Karstajam hečbekam tādējādi zem motora pārsega iemājojis tieši tāds pats spēka agregāts, kādu saņēmis jaunais TT RS. Motoram, ja salīdzina ar tā iepriekšējo versiju, ir uzlabots cilindru bloks un karteris, cits turbo kompresors un starpdzeses iekārta, kā arī kombinētā degvielas iesmidzināšana gan ieplūdes kolektorā, gan cilindrā. Rezultātā motors attīsta par 33 zirgspēkiem vairāk, taču tai pašā laikā ir par 26 kilogramiem vieglāks. Tā maksimālais griezes moments, kas tiek pievadīts pilnpiedziņas sistēmai, ir 480 Nm. Tie pieejami apgriezienu diapazonā no 1700 līdz 5850 apgr./min.

Motors aizvien strādā pārī ar septiņu pakāpju divsajūgu automātu, taču paātrinājuma rādītājs ir par 0,2 sekundēm labāks nekā iepriekš - 4,1 sekunde līdz 100 km/h. Maksimālais ātrums, kā jau ierasts, ir 250 km/h, taču par atbilstošu samaksu Audi ierobežotāju var pacelt līdz 280 km/h atzīmei. RS 3 Sportback oficiālais vidējais degvielas patēriņš tikmēr ir 8,4 - 8,3 l/100 km atkarībā no uzmontētajiem riteņiem.

Spridzīgā auto aprīkojumā iekļauti LED priekšējie lukturi, sēdekļi ar ādas apdari, multimediju sistēma ar Google Earth un Google Street View pakalpojumiem, kā arī nosacītais autopilots, kurš līdz 65 km/h spēj patstāvīgi ieturēt drošu distanci līdz priekšā braucošajam auto un nostūrēt auto starp joslu iezīmējošajām līnijām.

Pēc izvēles savukārt RS 3 Sportback varēs apgādāt ar adaptīvo balstiekārtu, keramiskajām bremzēm un cita starpā arī ar 705 vatu Bang & Olufsen audio sistēmu.

Eiropas tirgū pasūtījumu pieņemšanu Audi sāks jau aprīlī, tiesa, pie dīleriem karstais hečbeks nonāks tikai augustā. Preses materiālos Audi norāda, ka RS 3 Sportback maksās no 54 600 eiro, savukārt RS 3 sedans - no 55 900 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu