Nedaudz citādāka «cigarete»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daimler

Floridā bāzētais ātrumlaivu ražotājs Cigarette Racing Team un Mercedes-AMG sadarbojas jau 10 gadus. Lai atzīmētu apaļo jubileju, tās apvienojušas spēkus un uzbūvējušas jaunu «vājprātu», ar ko šķelt okeāna viļņus. Tāpat kopdarbs simbolizē arī AMG pastāvēšanas 50 gadus.

Iedvesmojoties no tehnoloģiski augsti progresīvā ielas sporta auto Mercedes-AMG GT R, abu kompāniju inženieri ir radījuši jaunākās paaudzes cigaretes tipa (apzīmējums tiek lietots motorlaivu smailās korpusa formas dēļ) ātrgaitas laivu Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG.

Laiva ir 15 metrus gara, un tai uzstādīti divi 9 litru V8 twin-turbo motori no Mercury Racing. Katrs no tiem attīsta 1350 zirgspēkus, ja tiek dzirdīts ar parastu benzīnu ar oktāna skaitli 91. Turpretī, ja tvertnēs iepilda sacīkšu benzīnu, motoru jauda palielinās par 200 ZS un kopējais veiktspējas rādītājs sasniedz 3100 zirgspēkus.

Kā tas ietekmē dinamikas rādītājus, nav zināms, taču laivai vajadzētu būt ļoti ātrai; nu gluži kā koši zaļajam iedvesmas avotam uz četriem riteņiem, kurš Nordšleifes 20,6 kilometrus pagājušā gada nogalē pamanījās nobraukt 7 minūtēs un 10,92 sekundēs. Tikai pieci citi auto spējuši minēto distanci veikt ātrāk.

Ātrai 50’ Marauder AMG vajadzētu būt arī tādēļ, ka inženieri ir ievērojami pārveidojuši laivas korpusa konstrukciju. Plaši izmantojot oglekļa šķiedras laminātu, kura dobumi aizpildīti ar putām, un datormodelēšanu, laivas kopējais svars samazināts par 1300 mārciņām jeb 590 kilogramiem.

Foto: Daimler

Par Cigarette Racing Team un Mercedes-AMG sadarbību liecina gan laivas ārējais noformējums, kurā īpaši izceļas koši zaļš uzraksts AMG, gan arī pasažieru zona, kur ir pieci sēdekļi ar ādas apdari un AMG logotipiem uz galvas balstiem.

50’ Marauder AMG ir jau piektā Cigarette Racing Team un Mercedes-AMG kopīgi izstrādātā ātrgaitas laiva. Cik tā maksā, nav zināms, jo Cigarette Racing Team norāda: «Ja jūs interesē, cik tā maksā, tas nozīmē, ka nevarat to atļauties.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu