Bentley gatavojas izlaist mazu, elektrisku SUV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Bentley ir iecerējuši «nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu», vienlaikus izvēršot SUV klāstu un iekļaujot piedāvājumā elektromobili.

Britu autoražotājs patlaban apsver iespēju izlaist par Bentayga mazāku SUV automobili, kurš būtu pieejams tikai versijā ar elektromotoru, vēsta Automotive News Europe.

«Varu apliecināt, ka ilgtermiņā Bentley nebūs zīmols, kura piedāvājumā būs tikai viens SUV automobilis,» sacījis Bentley vadītājs Volfgangs Dirheimers. «Esam saņēmuši skaidras norādes, ka mazāka izmēra Bentayga, proti, mazāks Bentley SUV, tiktu uzņemts labprāt.»

Tai pašā laikā mazajam SUV būs jābūt pietiekami atšķirīgam no Bentlayga, lai neiegrauztu robu lielā SUV pārdošanas rādītājos.

«Ja jau mēs vērtējam iespēju izlaist mazāku SUV, tad darām to kombinācijā ar elektropiedziņas opcijas izvērtēšanu,» sacījis Bentley valdes loceklis Rolfs Frehs, kurš atbild par inženierijas jautājumiem. «No tāda modeļa radīšanas jēga ir tikai tad, ja zīmolam izdodas piesaistīt jaunus klientus.»

Elektriska SUV izlaišana varētu būt sliktas ziņas tiem, kuri cerēja Bentley modeļu klāstā ieraudzīt konceptuālās kupejas EXP 10 Speed 6 sērijveida versiju, jo kompānijas rīcībā varētu nebūt nepieciešamie resursi, lai realizētu abus projektus. Piedevām elektriska modeļa ieviešana varētu būt vilinošāka no regulatoru prasību viedokļa.

Ja elektriskais SUV tiks gatavots, tas neiznāks ātrāk par 2020.gadu. Taču pakāpeniska elektrificēšanās jau ir sākusies. Proti, Bentley jau ir paziņojuši, ka visiem šobrīd pieejamajiem modeļiem būs versija ar plug-in hibrīddzinēju. Pirmais, kas tādu saņems, būs Bentayga. Tam sekos Continental GT, Mulsanne un Flying Spur.

Par hibrīddzinēju nekas konkrēts nav zināms. Paredzams, ka tas būs VW grupas V6 hibrīddzinējs, kurš Bentley gadījumā attīstīs vismaz 500 ZS. Tāpat paredzams, ka īpaši ASV tirgum tiks izstrādāts arī hibrīddzinējs ar V8 hibrīddzinēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu