Kā krita Pikes Peak virsotnes sasniegšanas rekords

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušajās brīvdienās Kolorado štatā norisinājās ikgadējās Pikes Peak International Hill Climb sacensības, kurās kārtējo reizi tika pārspēts distances veikšanas rekords.

Šajās sacensībās uzvarēja japānis, Suzuki Motorsport vadītājs Nobuhiro Tadžima, kura iesauka ir Monstrs. Itin trāpīga, jo tieši Monstram piederējuši divi iepriekšējie rekordi - rezultātu 10 minūtes un 1,408 sekundes īpaši būvētā Suzuki Sport XL7 Tadžima sasniedza 2007. gadā, toreiz gāžot 13 gadus noturējušos rekordu, savukārt svētdien japānis kļuva par pirmo sportistu, kas trases 156 līkumus izbraucis ātrāk nekā 10 minūtēs - viņa oficiālais rezultāts 9 minūtes un 51,278 sekundes.

Tīri matemātiski sanāk, ka Tadžimam bijusi nepieciešama mazāk nekā minūte, lai veiktu divus kilometrus, un priekšstatu par to, cik ātri tas ir, var gūt, noskatoties zemāk pievienoto video, kas ierakstīts ar 910 zirgspēku Suzuki SX4 jumtam piestiprinātu kameru.

Var atzīmēt, ka Tadžima startē Unlimited klasē, kurā automobiļiem faktiski nav nekādu ierobežojumu. Tajā otro vietu izcīnīja Raiss Millens ar modificētu Hyundai (viņa rezultāts 10 minūtes un 9,242 sekundes), bet trešais palika Žans Filips Deiro ar Dacia Duster, kam vidū iebūvēts Nissan GT-R motors ar 850 zirgspēkiem. Franču ledus sacīkšu speciālista rezultāts 20 kilometrus garajā trasē - 10 minūtes un 17,707 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu