JVM ir gatava jaunā kvalitātē atjaunot dalību Dakārā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jūlijā tika noslēgts līgums ar Aprilia Racing (AR), kas garantē Jāņa Vintera motokomandai (JVM) oficiāli atbalstītas rūpnīcas komandas statusu. JVM saņems jaunākos, speciāli 2012.gada Dakāras rallijreidam ražotus Aprilia motociklus un labāko iespējamo tehnisko nodrošinājumu rallija laikā. Vienošanās paredz AR un JVM sadarbību rallija motociklu pilnveidē.

Līdz šim sadarbība ar KTM nedeva iespēju brāļiem Vinteriem braukt motocikliem, kas tehniski būtu līdzvērtīgi Dakāras līderu, piemēram, Marka Komas vai Sirila Deprē motocikliem.

Tāpēc tika meklētas jaunas sadarbības iespējas ar rallija motociklu ražotājiem un iespēja iegūt konkurētspējīgu tehniku. Vairakkārt tiekoties ar Arilia Racing vadību, tika panākta vienošanās par savstarpēji izdevīgu sadarbību.

Arilia Racing jaunā rallija motocikla RXV 4,5 Tuareg Rally prototips ir izgatavots, taču pilnveide tiek turpināta un līdz rudenim ir paredzēti vairāki izmēģinājuma testa braucieni, kuros Jānis un Einārs Vinteri varēs izmēģināt motociklu apstākļos, kas būs maksimāli pietuvināti Dakāras rallijam. Jaunajam motocikla modelim ir būtiski samazināts svars, tam ir 450 cc divcilindru dzinējs, kā arī motocikls būs aprīkots ar WP 52 mm priekšējiem amortizatoriem, tieši tādiem pašiem kā KTM rūpnīcas komandas braucējiem.

Sadarbība ar Aprilia Racing tiek plānota nākamo trīs gadu periodam. Papildus tiek turpinātas sarunas par vienotas rūpnīcas komandas izveidi kopā ar AR līderi Fransisko Kontardo Lopesu (Chaleco). Līdz šim labākie Chaleco rezultāti ir 4.vieta 2011.gadā Dakāras rallijā (uzvara vienā posmā) un 3.vieta 2010.gadā (uzvaras trijos posmos). Jāņa Vintera labākais rezultāts ir 6.vieta 2007.gada Dakāras rallijā (uzvaras divos posmos).

Dakāras rallijs notiks 1-15.01.2012. Argentīnā, Čīlē un Peru. Pirms Dakāras š.g.oktobrī ir paredzēts piedalīties vienā Pasaules čempionāta posmā Ēģiptē „Pharaons Rally 2011”.

Tehnisko palīdzību abos rallijos nodrošināsim sadarbībā ar Itālijas motokomandu GIOFIL team, kuru pārstāv Filipo Asirelli un kura iepriekšējos gados ir nodrošinājusi tehnisko palīdzību arī Lopesam (Chaleco). Dakāras rallijreida laikā papildu tehnisko atbalstu sniegs Aprilia Racing tehniskais direktors un divi eksperti elektronisko iekārtu un dzinēju regulēšanā.

Ja JVM saņems pietiekamu sponsoru atbalstu, Dakāras rallijreidā piedalīsies arī trešais Latvijas motobraucējs Lauris Ermanis, kas no komandas taktikas viedokļa būtu nozīmīgs atbalsts Jānim un Eināram.

Lauris Ermanis ir aktīvs motobraucējs kopš 2004.gada un savā ieskaites klasē arī ir līderis enduro un endurokrosa sacensībās Latvijā un Baltijā, kā arī ir piedalījies vairākās starptautiskās sacensībās.

Jāņa Vintera motokomandas un citu vadošo motobraucēju, kuri startēs Dakāras rallijreidā ar Aprilia motocikliem un kurus atbalsta Aprilia Racing, mērķis ir startēt kā vienotai komandai un nopietni konkurēt ar KTM rūpnīcas motobraucējiem. Aprilia Racing nākamo gadu mērķis ir pārņemt līdera pozīcijas rallija motociklu segmentā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu