16 cietušie ugunsgrēkā pēc Spānijas GP izcīņas (16)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēks boksos svētdien izjauca pirmās formulas (F-1) autosacīkšu komandas «Williams» uzvaras svinības pēc Barselonā svētdien notikušās Spānijas «Grand Prix» izcīņas vēsta ziņu aģentūras.

Viens no cietušajiem ar helikopteru nogādāts slimnīcā

Ugunsgrēku izraisījušas problēmas vienas mašīnas kinētiskās enerģijas reģenerācijas sistēmā (KERS), vēsta AFP. Cietuši 16 cilvēki, viens no tiem no apdegumiem - smagāk un ar helikopteru nogādāts slimnīcā. Pārējiem sniegta palīdzība trases medicīniskajā punktā. Darbinieki bija cietuši no apdegumiem un saelpojušies dūmus.

Cietuši ne tikai «Williams», bet arī dažu citu komandu - kā «Caterham» un «Force India» personāls, informē AP. Negadījuma vietā nekavējoties ieradās ugunsdzēsēji un medicīniskās palīdzības mašīnas.

«Williams» komandai Spānijā bija pirmā uzvara astoņos gados, ko atveda venecuēlietis Pastors Maldonado, kam šī bija pirmā uzvara karjerā.

Ugunsgrēks F-1 trases boksu ieliņā ir jau otrais piecos līdzšinējos sezonas posmos, jo martā Malaizijas «Grand Prix» laikā izdega «Lotus» komandas telpas.

Maldonado izcīna pirmo uzvaru savā F-1 karjerā

Pie savas pirmās uzvaras Pirmās formulas (F-1) karjerā svētdien sensacionāli tika «Williams» komandu pārstāvošais Venecuēlas sportists Pastors Maldonado, kurš svētdien uzvarēja pasaules čempionāta piektajā posmā - Spānijas «Grand Prix».

Foto: AFP/LETA

Maldonado sestdien jau negaidīti izcīnīja otro vietu kvalifikācijas sacensībās, turklāt vēlāk pēc «McLaren-Mercedes» pilota Lūisa Hamiltona sodīšanas viņam radās iespēja sacīkstes uzsākt no «pole-position». Sacīkstes sākumā Maldonado apsteidza spānis Fernando Alonso no «Ferrari» komandas, bet, pateicoties sekmīgai pitstopu stratēģijai, otrajā boksu apmeklējuma reizē venecuēlietis pārņēma līderpozīciju un nosargāja uzvaru līdz finišam.

Maldonado kļuvis par pirmo Venecuēlas pilotu, kurš uzvarējis F-1 posmā. Tagad to paveikuši 23 valstu sportisti.

Šīs sezonas pirmajos piecos posmos uzvarējuši pieci dažādi piloti.

Savukārt trešo vietu izcīnīja «Lotus» komandu pārstāvošais soms Kimi Raikonens, kurš šogad F-1 atgriezies pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Foto: AFP/LETA

Kopumā distances laikā bija daudz apdzīšanu, iespējas pakāpties augstāk bija gan Alonso, gan Raikonenam, bet neviena no tām netika izmantota - noslēgumā Alonso uzvarētājam zaudēja 3,195 sekundes, bet Raikonens 3,884 sekundes.

Lielu panākumu sasniedza arī otrs «Lotus» komandas pilots Romēns Grožāns no Francijas, kurš finišēja ceturtais, savukārt piektais distanci beidza «Sauber» japāņu sportists Kamui Kobajaši.

Pēdējo divu sezonu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels («Red Bull») finišu sasniedza sestais, bet vēl pirmajā desmitniekā iekļuva arī vācietis Niko Rosbergs («Mercedes GP»), abi «McLaren-Mercedes» britu piloti Hamiltons un Džensons Batons, kā arī «Force India» vienību pārstāvošais vācietis Niko Hulkenbergs.

Iespaidīgāko avāriju sacīkstēs izraisīja septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers («Mercedes GP»), kurš 13.apļa pirmajā līkumā sadūrās ar brazīlieti Brunu Sennu («Williams») un meksikāni Serhio Peresu («Sauber»).

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderpozīciju ar 61 punktu saglabāja Fetels, bet tikpat punktu tagad ir arī Alonso. Viņiem astoņus punktus zaudē Hamiltons, bet vēl par četriem punktiem mazāk ir Raikonenam, kuram vienu punktu zaudē otrs «Red Bull» pilots Marks Vēbers no Austrālijas. Savukārt Batons izcīnījis 45 punktus.

Tikmēr Maldonado ar 29 punktiem kopvērtējumā pakāpās uz devīto pozīciju.

Konstruktoru kausā līderpozīciju ar 109 punktiem saglabāja «Red Bull» vienība, kurai 11 punktus zaudē «McLaren-Mercedes». Trešo vietu ar 84 punktiem saglabāja «Lotus», kurai ar 63 punktiem seko «Ferrari».

Nākamais posms 27.maijā notiks Monako.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienu lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu