Mitsubishi Pikes Peak sacensībās startēs ar elektroauto

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Motors šā gada Pikes Peak International Hill Climb sacensībās startēs ar diviem elektroauto.

Abi šie auto tiks būvēti, izmantojot i-MiEV agregātus, taču starp tiem atšķirības būs vairāk nekā lielas.

Viens no auto, kas nodēvēts par i-MiEV Evolution, ir pārbūvēts pilnībā. Tam ir cauruļu rāmja konstrukcija un oglekļa šķiedras virsbūves paneļi, kas ievērojami palielina auto gabarītus (šajā gadījumā tie sasniedz 4341 x 1900 x 1339 mm).

Pretī Pikes Peak virsotnei Kolorādo štatā (ASV) i-MiEV Evolution dzīs veseli trīs elektromotori ar 240 kilovatu jeb 326 ZS kopējo maksimālo jaudu. Pie tam viena elektromotora jauda tiek novadīta priekšējiem riteņiem un auto ir pilnpiedziņa, nevis kā sērijveida modelim – klasiskā piedziņa.

Mitsubishi i-MiEV
Mitsubishi i-MiEV Foto: Mitsubishi

Otrs ir minimāli modificēts i-MiEV ar vienu 49 kilovatu (67 ZS) elektromotoru, cauruļu drošības karkasu salonā un nedaudz uzlabotu virsbūves aerodinamiku, kuras dēļ auto ir kļuvis ne tikai par 280 milimetriem garāks, bet arī nedaudz platāks un augstāks (šā auto gabarīti ir 3675 (+280) x 1585 (+110) x 1615 (+5) mm).

Mitsubishi i-MiEV Evolution pilots Pikes Peak sacensībās būs divkārtējais (2002. un 2003. gada) Dakāras rallijreida uzvarētājs un pašreizējais Mitsubishi testu braucēju treneris un produktu izstrādes konsultants Hiroši Masuoka. Standarta i-MiEV tikmēr pilotēs amerikāņu off-road sacensību braucēja Besija Gordone.

Šogad Pikes Peak International Hill Climb norisināsies periodā no 3. līdz 8. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu