Madonas rallijā iet bojā sportists no Latvijas (16)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LMT Rallija komanda

Latvijas rallija čempionāta ceturtā posma - rallija «Madona 2012» laikā piektdien notikuši divi negadījumi, vienā no tiem traģisks iznākums - bojā gājis ekipāžās Normunds Verbelis/Igors Bartaščenoks stūrmanis.

Normunds Verbelis/Igors Bartaščenoks, kuri jau daudzus gadus rallija trasēs redzami ar baltu Honda Civic, avarēja Madonas rallija pirmajā ātrumposmā, 3. kilometrā pēc starta. Avārijas rezultātā, gūstot nāvējošas traumas, stūrmanis Bartaščenoks notikuma vietā diemžēl gājis bojā, TVNET pavēstīja LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Vienlaicīgi bija sācies otrais ātrumposms, kurā avāriju piedzīvoja lietuviešu ekipāža Roks Kvaraciejus/Audrjus Šošs. Abi sportisti ar traumām nogādāti Madonas slimnīcā. Sākotnējā informācija liecina, ka lietuviešu dzīvībai briesmas nedraud.

Foto: LMT Rallija komanda

Latvijas Automobiļu federācija veic apstākļu noskaidrošanu un situācijas izmeklēšanu, lai noskaidrotu negadījumu cēloņus. Rallija «Madona 2012» norise šobrīd ir apturēta, par tālāko sacensības norisi vai atcelšanu LAF sola informēt vēlāk.

Latvijas Automobiļu federācija izsaka visdziļāko līdzjūtību Igora Bartaščenoka tuviniekiem.

Ekipāža Verbelis/Bartaščenoks ir autorallijā pieredzējusi, pavadot sportā vairākas sezonas, savulaik bijusi Latvijas nacionālo seriālu medaļnieku pulkā. Arī Lietuvas ekipāža Kvaraciejus/Šošs ir pieredzējusi un bijusi Latvijas un Lietuvas čempionātu medaļnieku pulkā. Kvaraciejus ekipāža avārijā iekļuva arī Talsu rallijā maija sākumā, kad Mundigciemā ieslīdēja grāvī un apmeta kūleni. Toreiz sportisti traumas neguva, auto tika nostādīts uz riteņiem un varēja turpināt sacensības.

Pēc aģentūras LETA arhīva, iepriekšējā traģiskā avārija Latvijas autorallijā notika 2006.gada «Kurzemes» rallijā, kad no galvas traumām bojā gāja stūrmanis Gatis Vilciņš.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu