Noskaties: iespaidīga avārija Pikes Peak sacīkstēs (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Svētdien ar amerikāņu sportista Raisa Millena uzvaru noslēdzās jau deviņdesmitās Pikes Peak International Hill Climb sacensības.

Leģendārās auto sacīkstes, kas Kolorado štatā, ASV norisinājās jau 90.reizi, šogad piedzīvoja pamatīgas pārmaiņas. Dalībniekiem aizvien ir jācenšas iespējami ātri nobraukt 20 kilometrus garā distance, izbraucot 156 līkumus un pārvarot kāpumu no 1440 metriem līdz 4300 metriem virs jūras līmeņa, taču kopš pagājušā gada augusta trase ir pilnībā asfaltēta (līdz šim apmēram 30 procenti ceļa bija ar grants segumu) un tas paver iespējas uzstādīt jaunus rekordus.

Šogad par Pikes Peak International Hill Climb uzvarētāju kļuva amerikāņu sportists Raiss Millens ar stipri modificētu Hyundai Genesis Coupe automobili; viņš 20 kilometrus no starta līdz finišam Pikes Peak virsotnē veica 9 minūtēs un 46.164 sekundēs. Līdzšinējais pagājušā gada rekords, ko uzstādīja Unlimited klases braucējs, japānis Nobuhiro Tadžima ar pamatīgi modificētu Suzuki SX4, tika pārspēts par nedaudz vairāk kā piecām sekundēm. Tadžima pērn distanci veica 9:51.278 minūtēs, tādējādi pārspējot savu 2007.gada rekordu, kas bija 10:01.408 minūtes, un kļūstot par pirmo braucēju, kam izdevies iekļauties desmit minūtēs.

Bet, kamēr vieni Pikes Peak sacensību dalībnieki var līksmot par panākumiem un jauniem rekordiem, citi var uzelpot, ka brauciens kalnā nav kļuvis par viņu pēdējo piedzīvojumu šajā saulē, piemēram, Džeremijs Folijs, kura vadītais Mitsubishi Lancer VIII vienā no līkumiem nolēca no trases un «pilnīgi izģērbts» apstājās tikai pēc neskaitāmiem kūleņiem. Laimīgā kārtā sportists būtiskas traumas šajā avārijā neguva un kopā ar līdzbraucēju jau ir izrakstīti no slimnīcas.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu