Sportistam sacīksti sabojā lidojošas durvis (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Autosportā ir daudz dažādu iemeslu, kādēļ gadās izstāties no sacīkstēm – var pārplīst riepa, nolūzt ritenis, saplīst motors. Lidojošas durvis turpretim ir ārkārtīgs retums.

Un tomēr arī šādi kuriozi incidenti mēdz notikt. Tā, piemēram, gadījies Ginetta rūpnīcas braucējam Maikam Simpsonam Avon Tyres British GT sērijas sacensībās Brands Hatch trasē Lielbritānijā.

Kad Simpsons savā Ginetta G55 GT3 bija veicis pirmos desmit apļus, no septiņpadsmitās vietas aizcīnījies līdz trešajai un tikko veicis kārtējo apdzīšanu, viņam priekšā braucošā sāncenša automobilim pēkšņi izkrita durvis un ar lielu spēku (mazs tas nevarētu būt, ja braukšanas ātrums ir ap 140 jūdzēm jeb 225 km/h) ietriecās Simpsonam vējstiklā, to sašķaidot.

Kā redzams video, pēc incidenta Simpsons saglabāja vēsu mieru, nolaida savas ķiveres aizsargstiklu un turpināja cīņu. Vispirms viņš veikli tika garām sacensību dalībniekam, kurš tagad jau brauca bez durvīm, un tad ķērās pie līdera medīšanas.

Iespējams, Simpsons būtu viņu panācis, taču izrādījās, ka triecienā ticis sabojāts arī sacīkšu mašīnas radiators. Sportistam nācās iebraukt boksos un sacensības pārtraukt.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu