Slēpošanas traumu guvušā F-1 pilota Šūmahera stāvoklis - kritisks (77)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc slēpošanā gūtās nopietnas smadzeņu traumas Pirmās formulas (F-1) pilota karjeru beigušā septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera stāvoklis arvien ir kritisks, pirmdien pusdienā pēc Latvijas laika informēja ārsti.

Mediķi pašlaik nevar prognozēt Šūmahera stāvokļa turpmāko attīstību, bet koncentrējas šībrīža situācijai, pastāstīja Grenobles slimnīcas galvenais anesteziologs Žans Fransuā Pajēns. Viņš paskaidroja, ka Šūmahers pašlaik ir medicīniski uzturētā komā.

Šūmahers ar savu 14 gadus veco dēlu svētdien slēpoja Francijas Alpos, kad nokrita un ar galvu atsitās pret akmeni. Mediķi sākotnēji uzskatīja, ka Šūmahera trauma nav ļoti nopietna, taču vēlāk Grenobles slimnīcā konstatēja, ka bijušajam autosportistam ir nopietni smadzeņu bojājumi, lai gan uz slēpēm viņš bija ķiverē.

«Pēc nonākšanas slimnīcā viņam [Šūmaheram] konstatēja nopietnu smadzeņu traumu un komu, tādēļ vajadzēja veikt nekavējošu neiroloģisku operāciju. Viņš joprojām ir kritiskā stāvoklī,» vēstīja slimnīca iepriekš pirmdien izplatītajā paziņojumā, ko parakstīja vairāki ārsti.

Pēc negadījuma Šūmaheram pirmo palīdzību sniedza divi kalnu policisti, un cietušo 10 minūtēs evakuēja ar helikopteru. Grenobles slimnīcā vēlāk policijas mašīnā ieradās slavens Francijas ārsts Žerārs Selāns, lai palīdzētu kolēģiem Šūmahera ārstēšanā.

Slimnīcā pie Šūmahera ir viņa sieva un pāra divi bērni. Pie policijas apsargātās slimnīcas ieejas pulcējas žurnālisti un fani, tostarp atbalstītāji, kas ģērbušies pilota savulaik pārstāvētās «Ferrari» krāsās.

Par negadījuma apstākļiem policija sāka izmeklēšanu.

Pirmo reizi F-1 pilota karjeru Šūmahers beidza 2006.gadā, taču 2010.gadā viņš atgriezās un trīs sezonas startēja «Mercedes» komandā. Pēc atgriešanās neguvis būtisku panākumus, Šūmahers pērn noslēdza gaitas autosportā. Savas karjeras laikā Šūmahers triumfējis 91 sacīkstē.

Šūmaheram 3.janvārī paliks 45 gadi.

Komentāri (77)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu