Noraida «Red Bull» iesniegto apelāciju par Rikjardo diskvalifikāciju (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pirmdien noraidījusi Pirmās formulas (F-1) komandas «Red Bull» iesniegto apelāciju par tās austrāliešu pilotam Danielam Rikjardo atņemto otro vietu sezonas pirmajā posmā - Austrālijas «Grand Prix».

Rikjardo diskvalifikācija tika piespriesta pēc tam, kad viņa formulā pēc sacensībām konstatēta pārāk liela degvielas plūsma. Šobrīd atļautā degvielas plūsma ir 100 kilogrami stundā.

Komanda savā apelācijā uzsvēra, ka degvielas plūsmas mērīšanā bijušas neregularitātes visu nedēļas nogales sacensību garumā. Vienība ir pārliecināta, ka degvielas plūsma bijusi pilnīgā saskaņā ar noteikumiem.

Līdz ar Rikjardo diskvalifikāciju pēdējo gadu labākā F-1 komanda «Red Bull» Austrālijas posmā palika bez punktiem, jo tās pirmais pilots vācietis Sebastjans Fetels, kurš ir pašreizējais pasaules čempions, tehnisku problēmu dēļ izstājās jau sacensību sākumā.

Jau vēstīts, ka Austrālijas «Grand Prix» triumfēja vācietis Niko Rosbergs no «Mercedes», bet pēc Rikjardo piespriestās diskvalifikācijas otrā vieta pienācās debitantam dānim Kevinam Magnusenam no «McLaren» un trešais līdz ar to bija komandas biedrs brits Džensons Batons.

Šajā sezonā aizvadīti jau trīs posmi, visos uzvarot «Mercedes» pilotiem. Austrālijā uzvarēja Rosbergs, bet Malaizijā un Bahreinā labākais jau bija viņa komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons, abās reizēs otro vietu izcīnot Rosbergam.

Rikjardo šosezon ticis pie 12 punktiem, kas kopvērtējuma ieskaitē viņam ļauj ieņemt desmito vietu, par 49 punktiem atpaliekot no līdera Rosberga.

Konstruktoru kausa ieskaitē līdere ar 111 punktiem ir «Mercedes», bet «Red Bull» ar 35 punktiem ir ceturtā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu