Hamiltons uzvar Ķīnas «Grand Prix» kvalifikācijas sacensībās (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma - Ķīnas «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās sestdien slapjā trasē ātrākais bija «Mercedes GP» komandas pilots Lūiss Hamiltons.

Visās trijās sesijās sportistiem bija jābrauc ar slapjā laika riepām, bet izšķirošajā kvalifikācijas posmā Hamiltons bija īpaši ātrs, tuvāko sekotāju Danielu Rikjardo no «Red Bull» komandas apsteidzot par sešām sekundes desmitdaļām.

Šī bija Hamiltona 34. uzvara kvalifikācijas sacensībās, kas viņu padara par ceturto titulētāko pilotu šajā rādītājā. Brits uzvarējis iepriekšējos divos pasaules čempionāta posmos.

Trešo vietu kvalifikācijā izcīnīja otrs «Red Bull» braucējs, pašreizējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels, bet viņam sekoja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis un Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs.

Savukārt piektais palika «Ferrari» komandas braucējs Fernando Alonso.

Sacīkstes startēs svētdien plkst.10 pēc Latvijas laika, kad tiek solīta sausa trase.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līdera godā pēc trim posmiem ar 61 punktu atrodas Rosbergs, kuram ar 50 punktiem seko Hamiltons, bet labāko trijnieku ar 28 punktiem noslēdz vācietis Niko Hilkenbergs no «Force India» komandas, kurš šoreiz kvalificējās astotajā pozīcijā.

Savukārt Konstruktoru kausā līdere ar 68 punktiem ir «Mercedes» komanda, tai ar 43 punktiem seko «McLaren», bet trešo vietu ar 30 punktiem ieņem «Ferrari».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abu Dabi piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu