Mercedes dominance turpinās - dubultuzvara arī Ķīnā (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma - Ķīnas «Grand Prix» - sacensību uzvarētāju svētdien kļuva brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» vienības, bet otrais bija viņa komandas biedrs vācietis Niko Rosbergs.

Tādejādi «Mercedes» vienībai ir izdevies uzvarēt visos četros šosezon aizvadītajos posmos, turklāt iegūt jau trešā dubultuzvara pēc kārtas.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās spānis Fernando Alonso no «Ferrari».

Hamiltons, kurš sestdien triumfēja arī kvalifikācijas sacensībās, sacensības sāka pārliecinoši, startā nosargājot pirmo vietu, bet pēc pirmā apļa viņa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija jau vairāk nekā pusotra sekunde. Tikmēr uz otro un trešo vietu izdevās pacelties attiecīgi pašreizējam pasaules čempionam vācietim Sebastjanam Fetelam no «Red Bull» un Alonso, kamēr Rosbergs no ceturtās pozīcijas atkrita uz septīto.

Sacīkstes turpinājumā Alonso izdevās pakāpties jau uz otro vietu, taču konkurentiem arvien neaizsniedzamāks kļuva Hamiltons, turpinot palielināt savu pārsvaru pār pārējiem. Savukārt 22.aplī noritēja cīņa par trešo vietu, kurā Rosbergam izdevās apsteigt Fetelu un uzsākt pakaļdzīšanos Alonso, kuru vācietis apdzina 41.aplī.

Pa to laiku ne pārāk labi veicās arī Fetelam, kurš bija spiest piekāpties arī komandas biedra austrālieša Daniela Rikjardo priekšā, noslīdot jau uz piekto pozīciju, šajā vietā arī sasniedzot finišu.

Tikmēr sestajā pozīcijā finišēja vācietis Niko Hilkenbergs no «Force India» komandas, kamēr septītais bija «Williams» pilots Valteri Botass no Somijas, kuram sekoja viņa tautietis Kimi Raikonens no «Ferrari».

Savukārt pirmo desmitnieku noslēdza meksikānis Serhio Peress («Force India») un krievu braucējs Daņila Kvjats («Toro Rosso»).

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis joprojām ir Rosbergs, kuram 79 punkti, bet nu vairs tikai četrus punktus atpaliek Hamiltons. Trešajā vietā ar 41 punktu šobrīd atrodas Alonso.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 154 punktiem ir «Mercedes», bet otrā ar 57 punktiem ir «Red Bull», kurai trīs un piecus punktus zaudē attiecīgi «Force India» un «Ferrari».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu