Motokrosists Šileika izcīna 3.vietu EČ posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas sportists Tomass Šileika svētdien izcīnīja trešo vietu Bulgārijā notiekošajā Eiropas čempionāta (EMX) otrajā posmā 125 kubikcentimetru klasē.

Šileikam vislabāk veicās pirmajā braucienā, kurā viņš piekāpās tikai tā uzvarētājam Nīderlandes sportistam Davijam Potjesa, bet nākamajā braucienā viņš ierindojās ceturtajā vietā, kas kopējā ieskaitē ļāva stāties uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva Potjess, kurš nu triumfējis abos šīs sezonas posmos.

Šī posma ietvaros Šileika nopelnīja 40 punktus, kas čempionāta kopvērtējumā ar kopsummā nopelnītiem 60 punktiem ļāvis viņam pakāpties uz piekto vietu.

Kā zināms, pērn par Eiropas čempionu kļuva Pauls Jonass, kurš šobrīd sacenšas jau spēcīgajā MX2 klasē, bet Šileika kopvērtējumā bija 12.pozīcijā.

Šosezon Eiropas čempionātā 125 kubikcentimetru klasē tiks aizvadīti astoņi posmi, bet nākamais maija sākumā norisināsies Nīderlandē.

Tikmēr sezonas pirmajā Eiropas čempionāta posmā 300 kubikcentimetru klasē trešajā vietā ierindojās Toms Macuks, kurš abos braucienos bija attiecīgi otrais un ceturtais.

Par šī posma uzvarētāju kļuva itālis Samuele Bernardini, kurš bija labākais abos braucienos.

Macuks šajā posmā tika pie 40 kopvērtējuma ieskaites punktiem.

Pērn Macuks kļuva par Eiropas vicečempionu «EMX Open» klasē.

Savukārt 250 kubikcentimetru klasē sezonas pirmajā posmā sesto vietu izcīnīja talantīgais latvietis Pauls Jonass, kurš pirmajā braucienā bija tikai 13.pozīcijā, bet pēc tam spēja izcīnīt trešo vietu, summa tiekot pie 28 kopvērtējuma punktiem.

Viņš nolēmis izlaist šajā nedēļas nogalē notiekošo MX2 klases sezonas posmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu