«Autoplius Fast Lap» 2014. gada mērķis - popularizēt sacīkstes apļa trasēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

2011. gada starptautiskajā pasākumā «Autoplius Fast Lap» sacīkstēs braukšanā pa apli piedalījās 104, 2012. gadā - 134 un 2013. gadā - 156 dalībnieki no 6 valstīm: Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Lielbritānijas un Somijas. Šāda ir pēdējo gadu statistika. Organizatori norāda, ka šie cipari neatspoguļo reālo popularitāti, jo pieprasījums no braucēju puses ir lielāks, nekā pieejamās reģistrēšanās vietas sacensībās.

Viens no «Autoplius Fast Lap» posmiem notiks arī Latvijā – Biķernieku trasē! Pērn tieši Latviešu braucējam Marekam Matvejevam, izdevās kļūt par sacīkšu čempionu. Visā sacīkšu sērijā no Latvijas piedalījās 19 braucēji.

Sacīkšu dzimtenē Lietuvā sacensību posmus klātienē apmeklē ap 3000 skatītāju. Šis pasākums ir viens no nozīmīgākajiem «Nemuno žiedas» apļa trasē. Salīdzinot apmeklētāju skaitu, «Autoplius Fast Lap» popularitātē konkurē ar valstī slaveniem drifta pasākumiem. Šogad organizatori ir realizējuši inovācijas sacīkšu formātā un programmā, kā rezultātā plānota vēl lielāka skatītāju atsaucība.

Sacīkšu kalendārs ir tradicionāls, bet ne ierasts.

2014. gada sezonā «Autoplius Fast Lap» turpinās tradīciju, rīkojot sacīkstes visās Baltijas valstīs. Pirmais posms norisināsies 17. maijā Lietuvā «Nemuno Ziedas» trasē. Papildus jau esošajiem sacensību posmiem, organizatori plāno ieviest jaunu aktivitāti - individuālās drifta sacensības, kas nozīmē - lielākas izklaides iespējas skatītājiem.

23. jūnijā dalībnieki sacentīsies Igaunijas pilsētā Pērnavā «Auto24Ring» trasē, kura neapšaubāmi ir iecienīta braucēju vidū. Trasei ir perfekta infrastruktūra un segums, ņemot vērā to, ka tā būvēta 2013. gadā. Šogad trase būs vēl labāk uzlabota ar drošības zonām un papildus izveidotām skatītāju zonām.

26. jūlijā piloti dosies mēroties spēkiem Rīgas Biķernieku trasē. Pērnā gada «Time Attack» sacensībās piedalījās 56 dalībnieki, un 20 kvalificējās lielajai sacīkstei «Race». Toreiz Mareks Matvejevs ar savu Lotus Exige bija neuzvarams - 5.9 km garo trasi viņš veica par 5 sekundēm ātrāk, nekā sīvākais sāncensis lietuvietis Jonas Poškus ar 656 zirgspēku jaudīgo Mitsubishi Lancer EVO VIII. Šajā sezonā organizatori palielināja dalībnieku skaitu - 80 braucēji «Time Attack» posmā un 25 sāncenši «Race» sacīkstē.

Svētki - tā būtu jāsauc «Autoplius Fast Lap» pēdējo posmu, kas notiks 30. augustā «Nemuno žiedas» trasē, netālu no Kauņas. Pasākumā kopā ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas pilotiem piedalīsies arī Somijas braucēji, un nav noslēpums, ka somi brauc ar ātrākajām mašīnām Eiropā. Spēkratus būs iespējams apskatīt ne tikai Time «Attack», «Race», «Drift» un «Show Off» sacensību posmos, bet arī aplūkot tuvumā braucēju zonā.

Jaunumi «Race» sacīkšu posmā

Šajā sezonā veiktas vairākas izmaiņas. Sacīkstēs būs 4 jaunas klases: R1600, R2000, NA2000 un Turbo2000. Pēdējās divas klases ir īpaši jāizceļ, jo šī klasifikācija pēc būtības ir unikāla.

NA2000 klasē tiks iekļautas visas automašīnas, kuru dzinēju tilpumi būs virs 2001 cm3, bet Turbo2000 klasē – visas automašīnas ar turbo dzinējiem, kuru tilpumi pārsniedz 2001 cm3.

«Race»posms jeb «Autoplius Fast Lap» melnais zirdziņš, kas parasti pulcē ap 50 Lietuviešu, Latviešu un Igauņu braucējus, šogad paredzēts kļūt vēl iespaidīgāks.

Kas piedalīsies «Time Attack» elites grupā?

Iepriekšējos gados sīvākie konkurenti bijuši latvietis Mareks Matvejevs un lietuvietis Jonas Poškus. Līderiem draudēt mēģināja arī Vytas Bilinskas ar «Mitsubishi Lancer EVO VIII» un Egidijus Bulotas ar «Porsche 968 EBR».

Šogad «Time attack» līderiem varētu pievienoties arī ambiciozais «Xtra Racing» un «Cosworth» apvienotais «Mitsubishi Lancer EVO VIII» projekts. Nopietnu konkurenci sola arī Andrius Firantas ar savu «Honda S2000». Kā veidosies līderu trijnieks, varēs vērot jau 17. maijā «Nemuno žiedras» trasē.

Par «Autoplius Fast Lap»

Pirms pieciem gadiem «Autoplius Fast Lap» komanda pirmo reizi rīkoja «Time Attack» sacīkstes ar salīdzinoši nelielu dalībnieku skaitu. Tagad pasākuma formāts ir ievērojami izmainījies un katru gadu sacīkstēs piedalās vairāk nekā 100 dalībnieki.

«Time Attack» sacīkstēs piloti tiek iedalīti divās klasēs - «Street» un «Pro». «Street» klasē startē spēkrati sacenšas lēnākā konfigurācijā un drošākās trasēs, kamēr «Pro» klasē spēkrati ir labāk ekipēti ar drošības aprīkojumu. Šobrīd «Pro» klasē ir skaitliski vairāk dalībnieku, nekā «Street» klasē, kas priecē sacensību organizatorus.

«Race» disciplīna tika iekļauta programmā pirms 3 gadiem. Disciplīnā braucēji cīnās par labāko rezultātu, veicot sprintu pa apli. Klasiskais «Race» disciplīnas formāts perfekti bagātina «Auto Fast Lap» pasākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu