Rallijkrosa braucējs Baumanis plāno aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas autokrosa čempions un rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis negaidīti ieguvis iespēju aizvadīt pilnu gaidāmo Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu «Super 1600» klasē, vēsta portāls «autocross.lv».

Pērn par Eiropas čempionu šajā klasē kļuva Latvijas rallijkrosa talants Reinis Nitišs, kurš šosezon startēs jaunizveidotajā pasaules čempionātā, braucot prestižākajā klasē «SuperCar».

Baumanis Eiropas čempionātā startēs «Set Promotion» komandas sastāvā pie jaunākā «Renault Twingo» modeļa stūres.

«Vēl pirmdien es biju pārliecināts, ka šogad rallijkrosā startēšu Igaunijas un Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta sacensībās ar savu pērn apgūto «Peugeot«. Varbūt sezonas beigās būtu devies uz Eiropas čempionāta posmu Vācijā. Taču pēkšņi viss sagriezās ar kājām gaisā. Dažu stundu laikā parādījās vairākas versijas, bet vēlāk ar Uģa Trauberga palīdzību nonācu līdz «Set Promotion» - Nitiša pērnajai komandai. Tā pilnībā apkalpos manu automašīnu,» citēts Baumanis. «Es pats laikam vēl esmu šokā, vēl nespēju aptvert. Taču mums jāstrādā, lai viss notiktu kā nākas. Pašlaik grūti runāt par mērķiem un uzdevumiem, tomēr klusībā sevi redzu Nitiša pēdās.»

«Super 1600» klasei Eiropas čempionātā būs deviņi posmi - tās pašas sacīkstes, kas Nitišam pasaules čempionātā, izņemot Argentīnas, Turcijas un Kanādas posmus.

Abi čempionāti startēs nākamnedēļ Portugālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu