F-1 šefs Eklstons noliedz savu vainu kukuļdošanas lietā (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) virsvadītājs Bernijs Eklstons ceturtdien Minhenē, kur sākās tiesas prāva par viņa līdzdalību kukuļdošanā, noliedza savu vainu lieta, kurā viņš tiek apsūdzēts par 44 miljonu dolāru (32 miljonu eiro) liela kukuļa došanu baņķierim.

Eklstons tiek apsūdzēts iespaidīgā naudas maksājumā Vācijas baņķierim Gerhardam Gribkovskim 2006.gadā F-1 tiesību pārdošanas darījumā. Vācijas banka «BayernLB» par 830 miljoniem dolāru pārdeva F-1 tiesību daļas Lielbritānijas uzņēmumam «CVC Capital Partners», bet Eklstons kā darījuma komisiju no Gribkovska saņēma 66 miljonus dolāru. Taču uzskata, ka F-1 ilggadējai vadītājs 44 miljonus dolāru atdeva atpakaļ Gribkovskim par vajadzīgā pircēja nodrošināšanu.

Prokuratūrā uzskata, ka Eklstons tādējādi varēja palielināt savu ietekmi F-1. Ja F-1 vadītāja vaina tiks pierādīta, viņam draud līdz 10 gadus ilgs cietumsods.

Eklstons ceturtdien ieradās Minhenes tiesā, kur rakstiskā veidā noliedza savu vainu. Eklstons arī norādīja, ka uz tiesas jautājumiem atbildēs ar savu advokātu starpniecību. Tiesas prāva pret Eklstonu varētu ilgt līdz pat septembrim.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu