Ožjē nosargā pirmo vietu Sardīnijas rallijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Par pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas sestā posma - Sardīnijas rallija - uzvarētāju svētdien kļuva pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Francijas («Volkswagen»).

Ožjē sacīkšu līdera godu ieguva pēc sestdienas posmiem, bet svētdien pirmo vietu nosargāja, lai arī neuzvarēja nevienā no četriem noslēdzošajiem ātrumposmiem.

Francūzis šajās sacensībās uzvarējis otro gadu pēc kārtas, bet kopumā viņš šosezon guvis panākumus jau četros posmos.

Foto: Volkswagen Motorsport

Kopvērtējumā Ožjē par minūti un 23 sekundēm apsteidza norvēģi Madsu Estbergu («Citroen»). Līderis pēc piektdienas bija soms Jari Mati Latvala no «Volkswagen» komandas, kurš sestdienas pēdējā ātrumposmā sabojāja automašīnu pret akmeni. Viņš gan sacensības spēja noslēgt trešajā vietā, uzvarētājam zaudējot minūti un 32 sekundes.

Kā ziņots, pēc ceturtdien veiktā superspeciālā ātrumposma par līderi kļuva cits somu pilots Miko Hirvonens no «M-Sport» komandas, tomēr viņa sacensības noslēdzās pēc trešā ātrumposma piektdien, kad pilnībā nodega sportista «Ford Fiesta» automašīna.

Foto: Volkswagen Motorsport

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Ožjē kontā ir 138 punkti. Viņam ar 105 punktiem seko Latvala, bet trešo vietu ar 66 punktiem ieņem Estbergs.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Foto: Volkswagen Motorsport
1.S. OGIER
2.M. OSTBERG+1:23.1
3.J. LATVALA+1:32.8
4.A. MIKKELSEN+2:39.3
5.E. EVANS+4:41.8
6.M. PROKOP+6:05.3
7.H. SOLBERG+7:15.8
8.R. KUBICA+12:19.0
9.L. BERTELLI+15:22.1
10.K. AL QASSIMI+16:49.3
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu