Latvieši atgriežas Pikes Peak sacensībās (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Arī šogad, 29. jūnijā, Drive eO komanda un pilots Jānis Horeliks piedalīsies Pikes Peak kalnā braukšanas sacensībās Kolorādo štatā, ASV.

Latviešu inženieri ir radījuši jaunu elektriskās piedziņas sistēmu, kas iebūvēta sportiskajā Tesla Roadster šasijā. Galvenais uzdevums šoreiz ir šo elektroiekārtu pārbaude, lai nodrošinātu to veiksmīgu lietojumu nākotnes projektos.

Autoinženiera Andra Dambja vadībā izstrādātajam PP02 automobilim ir elektromotors ar maksimālo īslaicīgo jaudu 360 kW (490 ZS), kura vadību veic eO izgatavotais kontrolieris. Enerģiju nodrošina 40 kWh liela litija jonu akumulatoru paka, kas eO izpildījumā ir par trešdaļu vieglāka nekā tuvākajiem konkurentiem.

«Šo mezglu izstrāde un savstarpēja integrācija ir mūsu uzņēmuma kompetence, ko novērtē gan mūsu partneri, gan konkurenti,» stāsta Dambis. «Mūsu resursus pašreiz novirzām šo komponentu attīstīšanai, tāpēc ir pavisam loģiski izmantot jau gatavu ārējo čaulu jeb automobiļa šasiju. Par piemērotāko izvēlējāmies pasaulē zināmo Tesla Roadster, kas tā arī nekad vēl nav redzēts sacensību trasēs.»

Asfaltētajā 20 kilometru distancē līdz Pikes Peak virsotnei 4300 metru augstumā šogad sacentīsies 72 automobiļi. Galvenie uzvaras pretendenti ir Le Mans sacensību uzvarētājs Romāns Dimā (Norma M20), daudzkārtējs Pikes Peak uzvarētājs Nobuhiro Tadžima (Monster Sport E-Runner), divkārtējs Dakāras rallija uzvarētājs Hiroši Masuoka (Mitsubishi MiEV Evo III) un kādreizējais Pikes Peak motociklu klases rekorda īpašnieks Gregs Treisijs (Mitsubishi MiEV Evo III).

LTV7 raidījums Tavs Auto arī šogad turpinās sižetu sēriju par Drive eO gaitām. Projekta atbalstītāja, DNB bankas, viceprezidents Ivars Kapitovičs stāsta: «eO komandu ceļā uz slavenajām Pikes Peak sacensībām atbalstījām jau pagājušajā gadā un priecājamies, ka šādu iespēju DNB banka varēja izmantot arī šogad. Jāuzsver, ka ar šīs sadarbības palīdzību mēs vēlamies gan atbalstīt spējīgā un talantīgā Latvijas auto inženiera un konstruktora Andra Dambja komandu, gan pievērst Latvijas un visas pasaules uzmanību zaļajam dzīvesveidam un elektromobilim kā ne tikai ekoloģiskam, bet arī jaudīgam un dinamiskam transportlīdzeklim.»

Vairāk informācijas par sacensībām pieejams interneta vietnē ppihc.com, kā arī komandas oficiālajā avotā driveeo.com.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu