Šūmahers pamodies un turpina veseļošanos (86)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers pēc komā pavadīta turpat pusgada ir pamodies un pārvests no Grenobles slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas uz rehabilitācijas klīniku.

Nomoda fāzes, ko pēdējā oficiālajā paziņojumā aprīļa sākumā aprakstīja Šūmahera menedžere Sabīnes Kēma, pēdējo nedēļu laikā strauji kļuvušas aizvien garākas un 45 gadus vecais leģendārais sportists dzird balsis un reaģē uz pieskārieniem, raksta vācu Bild.de un piebilst, ka esot nomodā, vācieša acis ir atvērtas.

Šūmahers reaģē uz apkārtējās vides stimuliem un jo īpaši labi viņam padodas komunikācija ar sievu Korinnu. Šūmahera veselības stāvoklis tagad atzīts par pietiekami stabilu, lai viņš pēc gandrīz pusgadu ilgas uzturēšanās slimnīcā Grenoblē, Francijā to varētu pamest un turpināt ilgstošo atveseļošanās procesu. Kur Šūmahers nogādāts, ģimene un tās pārstāvji neatklāj. Vācu auto motor und sport rīcībā gan ir informācija, ka Šūmahers nogādāts Lozannā, Šveicē.

Jau ziņots, ka Šūmahers ļoti smagas galvas traumas guva pērn, 29.decembrī, kad nodarbojās ar slēpšanu Francijas Alpu kūrortā Meribelā. Bijušais sportists nekavējoties tika pārvests uz vietējo slimnīcu, bet pēc tam nogādāts Grenoblē, kur pārcieta vairākas operācijas, kā arī plaušu iekaisumu.

Šūmahera pārstāvju oficiālā paziņojuma teksts:

Mihaēls ir pametis Grenobloes klīniku, lai turpinātu ilgo atveseļošanās procesu. Viņš vairs nav komā.

Viņa ģimene vēlas pateikties visiem ārstējošajiem ārstiem, kopējiem, māsiņām, terapeitiem, kas lieliski pastrādāja visu šo mēnešu garumā, kā arī cilvēkiem, kas sniedza pirmo palīdzību negadījuma vietā.

Ģimenes pateicība veltīta arī visiem tiem cilvēkiem, kas Mihaēlam sūtīja laba vēlējumus. Tie viņam palīdzēja.

Tagad mēs lūdzam sapratni, jo turpmākajai rehabilitācijai ir jānorit ārpus publiskās telpas.

Komentāri (86)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu