K.Feldmanis aizvada piedzīvojumiem bagātu ERČ posmu Igaunijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Igaveņš (ASRT Media)

Sestdien, 19. jūlijā, Tartu pilsētā Igaunijā noslēdzās Eiropas rallija čempionāta 7. posms - «Auto24 Rally Estonia». «LMT Autosporta Akadēmijas» rallija komandas ekipāža Kristaps Feldmanis / Andris Velme pēc piedzīvotajiem pārbaudījumiem visa rallija garumā ierindojās 6.vietā RC4 klasē.

Jau pēc pirmās rallija dienas par pārliecinošu RC4 klases līderi sevi pieteica igaunis Sanders Pērns, kurš 1. vietu «LMT Autosporta Akadēmijas» sportistu pārstāvētajā klasē saglabāja līdz rallija noslēgumam. Otro vietu izcīnīja itālis Fabio Andolfi, bet trešajā vietā ierindojās braucējs no Somijas, Niko-Pekka Nieminens.

Otrajā sacīkšu dienā sportistiem bija jāaizvada seši ātrumposmi, ar kopējo trases garumu 107,88 km. Pēc sarežģītas pirmās sacīkšu dienas, arī otrā «Auto24 Rally Estonia» diena «LMT Autosporta Akadēmijas» sportistam K.Feldmanim neiesākās tik veiksmīgi kā plānots.

Foto: Artūrs Igaveņš (ASRT Media)

«Pēc ne tik izdevušās pirmās rallija dienas, otrajā dienā uz startu braucu ar jaunu apņemšanos un cīņas sparu, bet diemžēl mūs pievīla tehnika - manai Ford Fiesta R2 automašīnai sākās problēmas ar elektroniku - mašīna negāja un raustījās. Vienpadsmitais ātrumposms bija 28 km garš un ļoti bīstams - bija jābrauc piesardzīgi, jo es nezināju kurā brīdī mašīna noraustīsies un pazudīs jauda. Riskēt nedrīkstēja! Negribu pat iedomāties kāds būtu iznākums, ja tehniskais defekts parādītos kādā asā pagriezienā,» stāsta K.Feldmanis.

Pēc pirmajiem diviem otrās dienas ātrumposmiem servisa zonas apmeklējumā «LMT Autosporta Akadēmijas» mehāniķiem problēmu izdevās novērst, un K.Feldmanis atkal varēja pilnvērtīgi cīnīties. Trīspadsmitajā ātrumposmā K.Feldmanim pat izdevās uzrādīt otro ātrāko laiku ne tikai RC4 klasē, bet arī starp visām vientilta piedziņas automašīnām. Četrupadsmitajā ātrumposmā K.Feldmaņa Ford Fiesta R2 atkal piemeklēja tehniskas neveiksmes - šoreiz problēmas ar ātrumkārbu. Neskatoties uz to, ka abi noslēdzošie «Auto24 Rally Estonia» ātrumposmi bija jāveic ar mašīnu, kurai atlikuši tikai trīs ātrumi, K.Feldmanim izdevās sacīkstes veiksmīgi noslēgt un sasniegt finišu.

Foto: Artūrs Igaveņš (ASRT Media)

Kopumā «LMT Autosporta Akadēmijas» braucējs K.Feldmanis ir apmierināts ar aizvadīto ralliju: «Mašīna izturēja, esam finišā, un tas ir galvenais! Rezultāts, protams, nav tāds kā gribētos, bet iegūtā pieredze, startējot Eiropas rallija čempionāta posmā, ir neatsverama! Esmu noskaņots pozitīvi - bija interesanti un bīstami ātrumposmi, dažādi pārbaudījumi un neveiksmes, kas man iemācīja daudz ko jaunu, galvenokārt, mācēt psiholoģiski saņemties jebkurā situācijā, gan tad, kad pieviļ tehnika, gan tad, kad trasē gadās dažādi misēkļi un kļūdas. Secinājums ir viens – man vēl daudz jānobrauc, lai būtu tik pieredzējis un ātrs braucējs, kā piemēram S.Pērns, kurš bija klases līderis gandrīz visa rallija garumā. Bet nekas nav neiespējams, galvenais ir nepadoties pēc pirmajām neveiksmēm un nepazaudēt apņemšanos turpināt mācīties!»

Kā nākošās sacīkstes «LMT Autosporta Akadēmijas» rallija komanda plāno aizvadīt Latvijas rallija čempionāta 6.posmu – «300 lakes rally», 8. un 9. augustā Zarasai apkārnē, Lietuvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu