Rīkotāji pirms PČ posma slavē Biķernieku spīdveja treku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Atjaunotā Biķernieku spīdveja trase tur 16.augustā paredzēto pasaules čempionāta «Grand Prix» posmu uzņems uz augstas kvalitātes treka, kura segums ļaus sportistiem nodemonstrēt visas savas spējas, paudis Latvijas Motosporta federācijas treka komisijas un biedrības «Grand Prix of Latvia» vadītājs Vladimirs Ribņikovs.

Biķerniekos spīdveja sacensības nav rīkotas jau ilgu laiku, taču treks bija saglabājies. Maijā tajā tika sākti apjomīgi atjaunošanas darbi, kas tagad jau teju pilnībā pabeigti.

«Tribīnes ir pilnībā atjaunotas, ļaujot tajās ietilpināt 5000 skatītāju. Vēl tiek montētas pagaidu sēdvietas. Treks un tā norobežojumi ir gatavi, visa uzstādītā tehnika ir jauna. Viss rit pēc plāna,» par sagatavošanās darbiem portālam «Grani.lv» paudis Ribņikovs.

«Treks ir klasiski veidots, nodrošinot diezgan kompaktu sportistu cīņu, jo tas nav pārlieku plats. Segumu esam veidojuši tā, lai dalībnieki bez problēmām varētu izmantot sev tīkamākās trajektorijas. Treks nedrīkst būt tāds, kas pats sportistus sadala labākajos un sliktākajos,» uzsvēris Ribņikovs, paužot, ka no Daugavpils spīdveja treka šis segums un trases konstrukcija jūtami atšķiries.

Trešdien Latvijas sportisti trekā aizvada pirmos treniņus, izmēģinot trasi. Pašlaik gan nav zināms, kuram no Latvijas pārstāvjiem - Maksimam Bogdanovam, Andžejam Ļebedevam vai Kjastam Puodžukam - tiks piešķirts rīkotāju īpašais ielūgums jeb «wild card» dalībai sacensībās.

«Pašlaik visi trīs mūsu vadošie sportisti ir aptuveni vienādā sportiskajā formā, tāpēc neskriesim notikumiem pa priekšu. Sacensībās piedalīsies spēcīgākais, bet par to lemsim pēc 29.jūlijā Zviedrijā paredzētā Pasaules kausa izcīņas pusfināla komandām,» skaidro Ribņikovs. «Joprojām ir redzams, ka Ļebedevs neprogresē savā vājajā starta rāvienā, bet Bogdanovs izskatās pārliecinošāks. Tomēr viņu abu spēkošanās Eiropas čempionāta fināla līmenī jau pats par sevi ir sasniegums.»

Spīdveja stadions Biķernieku bāzē tika izveidots 1976.gadā, bet pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados dažādu iemeslu dēļ Rīgas spīdveja komanda beidza pastāvēt, stadionam līdz ar to pārtraucot savu darbību. Trases renovācija ļauj cerēt uz Rīgas spīdveja komandas atjaunošanu.

Nākamajā gadā pasaules labākie braucēji atgriezīsies Daugavpilī, kas ir uzskatāma par Latvijas spīdveja galvaspilsētu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu