Biķernieku spīdveja treku atzīst par labu esam (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 2014.gada 23.jūlijā, pirmo reizi pēc renovācijas tika iemēģināts Biķernieku kompleksās sporta bāzes moto treka jaunais celiņš jeb spīdveja aplis.

Tajā jau 16.augustā risināsies Pasaules čempionāta spīdvejā posms. Latvijas labākie spīdvejisti Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs, kā arī jaunie motobraucēji no Daugavpils kluba «Lokomotīve» bija pirmie, kuri izbrauca, iemēģināja un atzinīgi novērtēja jauno trasi, TVNET informēja VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» Sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa.

2. augustā plānots sarīkot vēl vienu un jau daudz nopietnāku treniņu - ar startiem un īstiem braucieniem, kuros piedalītos visi mūsu spīdvejisti, atzīmē Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs.

Foto: Publicitātes foto

Vienlaikus moto stadiona tribīnes tiek sagatavotas skatītāju un žurnālistu uzņemšanai, tiek ierīkots moto treka drošības borts, atjaunotas apgaismojuma un lietus ūdeņu noteces sistēmas, kā arī aktīvi norisinās citi darbi, kuri nodrošinās pašmāju un ārvalstu viesu uzņemšanu un sacensību drošību visaugstākajā līmenī. Turklāt spīdveja stadions un tā apkārtne būs droši gan sporta sacensībām, gan arī vizuāli gaumīgi noformēti.

Atgādinām, ka 2014.gada 16.augustā Rīgā, Biķernieku trasē notiks «Rietumu Bank Latvian FIM Speedway Grand Prix» 8.posms. Ar šīm pasaulē augstākā līmeņa un starptautiski nozīmīgākajām spīdveja sacensībām aizraujoši emocionālais moto sporta veids atgriezīsies Rīgā, Biķerniekos.

Starp citu, kas pārstāvēs Latviju 16. augustā jeb kurš saņems rīkotājiem paredzēto wild card, vēl nav zināms. Kandidāti ir trīs - Maksims Bogdanovs, Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs. Latvijas pārstāvis acīmredzot tiks nosaukts pēc Pasaules kausa pusfināla vai race-off sacensībām (ja tajās tiksim), kas mūsējiem būs attiecīgi 29. jūlijā Vēstervikas mototrekā Zviedrijā un 31. jūlijā Bidgoščas mototrekā Polijā.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu