Hamiltons labākais Ungārijas GP pirmajos treniņos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turpinoties «Mercedes» piloti dominancei, brits Lūiss Hamiltons piektdien bija labākais Pirmās formulas (F-1) čempionāta sezonas 11.posma - Ungārijas «Grand Prix» - pirmajā treniņbraucienā, apsteidzot vācieti Niko Rosbergu.

Hamiltons labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 25,814 sekundēs, savu komandas biedru, kuram sesijas sākumā bija problēmas ar bremzēm, apsteidzot par 0,183 sekundēm.

Labākais no pārējiem bija «Ferrari» komandas somu braucējs Kimi Raikonens, kurš jau atpalika par sešām desmitdaļām, bet labāko sešinieku noslēdza pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas («Red Bull») un dānis Kevins Magnusens ar «McLaren» formulu.

Foto: AP/ScanPix

Piektdien paredzēts vēl viens treniņbrauciens. Pēc tam vēl viena treniņu sesija paredzēta sestdien, kurai sekos kvalifikācija. Savukārt sacīkste svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju pēc desmit posmiem ar 190 punktiem ieņem Rosbergs, bet viņam ar 176 punktiem seko Hamiltons. Trešais ar 106 punktiem ir «Red Bull» komandas austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kurš par deviņiem punktiem apsteidz spāni Fernando Alonso no «Ferrari».

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 366 punktiem ir «Mercedes», otrie ar 188 punktiem ir «Red Bull» braucēji, bet uz trešo vietu iepriekšējā posmā ar 121 punktu pakāpās «Williams».

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu