Hamiltons šokēts par Mercedes pavēli palaist garām Rosbergu (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu Pirmās formulas (F-1) pilots Lūiss Hamiltons atzīst, ka bijis «ļoti, ļoti šokēts», kad svētdien notikušās Ungārijas «Grand Prix» izcīņas laikā «Mercedes» komanda aicinājusi viņu palaist garām savu komandas biedru Niko Rosbergu.

Abiem kopvērtējuma līderiem situācija izvērtās pilnīgi pretēja - Hamiltons, startējot no beigām, spēja finišēt trešajā vietā, bet Rosbergs palika vien ceturtais, kaut braucienu uzsāka no pirmās pozīcijas.

Incidents risinājās 47. no 70 apļiem. Tā kā abiem «Mercedes» braucējiem sacīkstēs bija atšķirīgas stratēģijas, Rosbergs tobrīd bija ar ātrākajām mīkstā tipa riepām, turklāt viņam vēl reizi bija plānots doties boksos.

«Mēs abi bijām vienās sacīkstēs,» Hamiltons pauda, ka neredz iemeslu, kāpēc viņam būtu jālaiž garām Rosbergs vien tāpēc, ka komandas biedram jāveic par vienu boksu apmeklējumu vairāk. «Ja es būtu palaidis garām, viņš varētu aizbēgt, kas man vēlāk atspēlētos.»

«Kad komanda mani aicināja to darīt, biju ļoti, ļoti šokēts. Viņš man pat nepietuvojās pietiekami, lai spētu apdzīt,» uzsvēra brits. Tieši to Hamiltons arī sacensības laikā atbildēja komandai uz aicinājumiem palaist garām Rosbergu: «Es viņu palaidīšu, ja viņš pietuvosies. Nesamazināšu ātrumu Niko dēļ.»

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju pēc 11 posmiem ar 202 punktiem joprojām ieņem Rosbergs, bet tagad Hamiltons viņam pietuvojies līdz 11 punktu atstatumam.

Tagad čempionātā iestājies vasaras pārtraukums, un paredzams, ka tā laikā «Mercedes» komanda vēlreiz pārdomās savu pavēļu stratēģiju.

«Sezonas sākumā būtu viegli pateikt, ka tādi ir noteikumi un mēs tā darīsim, tomēr tagad ir skaidrs, ka viņi abi cīnās par pasaules čempiona titulu,» skaidrojis «Mercedes» vadītājs Toto Volfs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu