Latvijas motokrosistus prēmēs par iekļūšanu Eiropas Nāciju čempionāta desmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Eiropas Nāciju čempionātā motokrosā, kas augusta beigās risināsies Čehijā, Latvijas izlases pārstāvjiem ar veiksmīgiem rezultātiem - iekļūšanu labāko desmitniekā - būs iespējas tikt pie prēmijām, informē sacensību organizatori.

Latviju sacensībās pārstāvēs četri sportisti - Rainers Žuks, Artjoms Trofimovs, Tomass Šileika un Kristers Drevinskis. Tomēr izlases menedžeris Tomass Cīrulis atzinis, ka šis sastāvs gan vēl var mainīties, ņemot vērā turpmākās sportistu šīs sezonas gaitas.

Komandas menedžeris arī paziņojis, ka Latvijas sportistiem būs iespējas tikt pie Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) un sponsoru gādātajām naudas prēmijām, ja tiks sasniegti respektējami rezultāti sacensībās.

«Līdzdalība Latvijas izlasē ir svarīgs posms katra jaunā sportista karjerā, ko gan viņš, gan viņa komanda var izmantot darbā ar personīgajiem sponsoriem, dodot tiem reklāmas izvietošanas iespējas uz sava izlases krekla un motocikla. Protams, cits stāsts ir par prēmijām pēc komandas kopīgi sasniegtā rezultāta. Tās būs, un pie tām tiks visi sportisti, ja tiks izpildīts izvirzītais uzdevums - izlasei iekļūt starp desmit labākajām sacensību dalībvalstīm,» izlases paziņojumā citēts Cīrulis.

«Šajā gadījumā starp sportistiem tiks sadalītas gan FIM paredzētās naudas balvas - par pirmo vietu 1200 eiro, bet par desmito vietu 100 eiro komandai, gan arī kāda privāta sponsora prēmija, kuras apjoms pagaidām publiski netiek atklāts, taču ir zināms, ka tā ir daudz apjomīgāka par FIM nosauktajām,» turpināja Cīrulis.

Žuks un Trofimovs startēs 85 kubikcentimetru klasē (līdz 14 gadu vecumam), Šileika spēkosies 125 kubikcentimetru klasē (līdz 17 gadu vecumam), bet Drevinskis - MX2 klasē (līdz 21 gada vecumam).

Īpaši sarežģīta izlases dalībnieku atlase bijusi MX2 klasē, jo jau sezonas sākumā bija skaidri trīs galvenie pretendenti uz vietu izlasē - Roberts Justs, Pauls Jonass un Kārlis Sabulis. Pēdējam no nosauktās trijotnes sezona traumas dēļ beidzās jau jūnija sākumā, bet par Jonasu izlases vadība tika informēta, ka starts Eiropas Nāciju čempionātā neietilpst jaunā sportista šīs sezonas plānos un kalendārā. Neskaidra situācija izveidojās arī ar Justu, jo viņa pārstāvētā komanda un pats sportists sliecas uzskatīt, ka šajās sacensībās jādod iespēja startēt jaunākiem un nepieredzējušākiem sportistiem, tādā veidā uzkrājot pieredzi augsta līmeņa sacensībās.

Ņemot vērā Šileikas praksi šogad uz MX2 klases motocikla un Drevinska paredzēto līdzdalību pasaules čempionātā 125 kubikcentimetru klasē, nav izslēgta arī rokāde šo abu sportistu starpā, lai gan šāda iespēja ir visai neliela.

Kopš 2012.gada sezonas Eiropas Nāciju čempionāta formāts ir mainīts - tajā uzvarētāji tiek noskaidroti jauniešu un junioru klašu ieskaitē. Katru valsti pārstāv četri sportisti - divi 85 kubikcentimetru klasē, viens 125 kubikcentimetru klasē un viens MX2 klasē.

Sacensībās tiek aizvadīti četri finālbraucieni - divos no tiem sacenšas 85 kubikcentimetru klases sportisti, bet atlikušajos divos apvienotā braucienā startē 125 kubikcentimetru un MX2 klases pārstāvji. Katra valsts četru braucienu summā iegūst astoņas individuālās ieskaites, no kurām galarezultātu veido septiņi labākie rezultāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu