F-1 šefs Eklstons vēlas atpirkties ar 25 miljoniem eiro

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) virsvadītājs Bernijs Eklstons otrdien piedāvāja samaksāt 25 miljonus eiro par radītajiem zaudējumiem Vācijas bankai «BayernLB», lai panāktu mierizlīgumu prāvā par korupciju, kas norisinās pret viņu Vācijā, vēstīja Vācijas ziņu aģentūra DPA.

83 gadus vecā Eklstona advokātu komanda Minhenes tiesā negaidīti iesniedza piedāvājumu, lai panāktu apsūdzību atcelšanu apmaiņā pret summas samaksāšanu komercbankai «BayernLB».

Prokuratūra norādīja, ka ir atvērta piedāvājumam, tomēr detalizēti izskatīs jebkuru ierosinājumu, liecina Eklstona advokāta Svena Tomasa sniegtā informācija.

Vācijas likumi noteic, ka prokuratūra var atsaukt apsūdzības arī atsevišķu krimināllietu prāvu laikā, ja puses vienojas par mierizlīgumu.

Tiesa vēlāk paziņoja, ka sarunas starp prokuratūru un aizstāvību «par iespējamu priekšlaicīgu tiesvedības izbeigšanu vēl nav noslēgušās».

Par Eklstona advokātu komandas iesniegto piedāvājumu tiesa komentārus nesniedza.

Eklstons tiek apsūdzēts iespaidīgā naudas maksājumā Vācijas baņķierim Gerhardam Gribkovskim 2006.gadā F-1 tiesību pārdošanas darījumā. Vācijas banka «BayernLB» par 830 miljoniem dolāru pārdeva F-1 tiesību daļas Lielbritānijas uzņēmumam «CVC Capital Partners», bet Eklstons kā darījuma komisiju no Gribkovska saņēma 66 miljonus dolāru. Taču uzskata, ka F-1 ilggadējais vadītājs 44 miljonus dolāru (33 miljonus eiro) atdeva atpakaļ Gribkovskim par vajadzīgā pircēja nodrošināšanu.

Gribkovskim tiesa 2012.gadā piesprieda astoņu ar pusi gadu cietumsodu apsūdzībās par korupciju.

Prokuratūrā uzskata, ka Eklstons tādējādi varēja palielināt savu ietekmi F-1. Ja F-1 vadītāja vaina tiks pierādīta, viņam draud līdz 10 gadus ilgs cietumsods.

Eklstons aprīļa beigās ieradās Minhenes tiesā, kur rakstiski noliedza savu vainu. Eklstons arī norādīja, ka uz tiesas jautājumiem atbildēs ar savu advokātu starpniecību. Tiesas prāva pret Eklstonu varētu ilgt līdz pat septembrim.

Viņa advokāti otrdien paziņoja, ka krimināllieta pret viņu klientu ir «ārkārtīgi apšaubāma», un apšaubīja, vai «BayernLB» ir cietusi zaudējumus saistībā ar F-1 tiesību pārdošanu.

Aizstāvības izteiktais piedāvājums spēkā būs līdz 8.augustam, tomēr advokāti cer lietu pabeigt pēc iespējas ātrāk. Pēc šā termiņa beigām piedāvājums tiks atsaukts un prāva turpināsies tiesā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu